Evini Ve Arkadaslarini Kaybeden Genç Sporcu Hayali Için Mücadelesini Sürdürüyor

Hatay’da depremde takim arkadaslarini kaybeden genç basketbolcu Mehmet Harbelioglu, çadir kentte basketbol sahasinda antrenman yaparak, Fenerbahçe hayalinin pesinde kosuyor.

Hayali Fenerbahçe basketbol takiminda oynamak olan 8’inci sinif ögrencisi Mehmet Harbelioglu (14), Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da takim arkadaslarini kaybetti, evleri yikilinca da kendi ailesiyle çadir kente yerlesti. Genç sporcunun talebi üzerine çadir kentte antrenman yapabilmesi için basketbol potasi da yerlestirildi. Simdi tek basina antrenman yapan Harbelioglu, formda kalarak tekrar bir takimda yer almak için mücadele veriyor.

Daha önce AGB basketbol takimiyla Türkiye Sampiyonu olan Harbelioglu’nin daha sonra kentte Ilk Adim takiminda forma giydigi ögrenildi.

"Evimiz yikildi, arkadaslarimizi kaybettim"

Takim arkadaslarini kaybeden ve çadir kentte tek basina antrenman yapmak zorunda kalan genç sporcu Mehmet Harbelioglu, "Çadir kentte kaliyorum, depremde evimiz yikildi. Hayalim basketbolcu olmakti depremden önce AGB diye bir takimda oynuyordum Türkiye sampiyonu oldu, sonra oradan Ilk Adim diye bir takima geçtim. Depremde arkadaslarimi kaybettim çadir kente geldim. Burada pota için basvurular yaptim. Potayi yaptirdim. Simdi elimden geldigince basketbol oynamaya çalisiyorum. Kendi idmanlarimi yapmaya çalisiyorum. Hayalim Fenerbahçe takimina katilmakti. Hem okuyorum hem basketime çalisiyorum olabildigince. Bilmeyenlere de ögretiyorum. Ben basketboldan önce hiç basketbolu sevmezdim sonra bir ara bir top aldim elime sonra o sevdayi hiç birakamadim" dedi.



"Hedefim Fenerbahçe"

Takim arkadaslarindan birçogunu Antakya’da kaybettigini aktaran Harbelioglu, "Depremden önce 5 Subat gecesi maçimiz vardi. Orada gördüm en son onlari. Ertesi gün hiçbiri yoktu. Su an 8’inci sinifim. LGS’ye hazirlaniyorum amacim basketbol için spor lisesine gidip oradan basketbolcu olarak çikmak. Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum buradan Fenerbahçe’ye, takim kulübü baskanina sesleniyorum lütfen elimden geldigince çalisiyorum, hayalim sadece Fenerbahçe basketbol takimina geçip basketbolcu olmak" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA