Ersun Yanal Açiklamasi 'Kirilganligimiz Var'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, dis sahada kazanamamaktan kaynakli kirilganliklarinin oldugunu belirterek, "Ikinci yariya çikarken soyunma odasindaki motivasyonumuz yüksekti, 10 kisi kaldigimiz anlarda da reaksiyon verdik ama zaman bize yetmedi” dedi.

Süper Lig’in 29. haftasinda Corendon Alanyaspor, deplasmanda karsilastigi FTA Antalyaspor’a 3-1 maglup oldu.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Yanal, iyi basladiklari bir maçi eski aliskanliklarinin devam etmesi nedeniyle kaybettiklerini belirtti.

Geçen hafta 2-0 öndeyken karsilasmayi 2-2 beraberlikle tamamladiklarini hatirlatan Yanal, “Bu hafta yine 1-0 öndeyken, oyunun kontrolü bizdeyken, oyunun içindeyken yedigimiz bir gol var. Çalisip yemememiz gereken gollerden biriydi. Bu aliskanliklarimizi toparlamamiz gereken bir dönemdeyiz. Bizim takimin kirilganligi dis sahada kazanamamaktan kaynakli bu kirilganlik. Oldukça ortaya çikti ve herkes bir anda birakti. Ikinci yariya çikarken soyunma odasindaki motivasyonumuz yüksekti. 10 kisi kaldigimiz anlarda da reaksiyon verdik ama zaman bize yetmedi” diye konustu.



"Iyi oynayan bir takim olacagiz"

Iyi oyunculardan kurulu bir takim olduklarina deginen Yanal, “Bütün futbolcularin oyunculuk vasiflari yüksek ama bunu psikolojik performans olarak sahada üstün bir sekilde tutabilmek adina kirilmalar yasayan bir takim. Futbol bir süreç yönetimi, bu süreç yönetiminin zor tarafi da psikolojik kirilmalari giderebilmek. Bizde bununla ilgili çalismalara devam edecegiz. 4 gün sonra sampiyonluk adaylarindan Galatasaray ile karsilasacagiz. Çabucak dönüsüp özellikle takimin mental olarak bu maça hazirlanmasini saglamak ve bunu mental olarak ne kadar önemli sekilde saha içerisinde durusunun bize getirecegi katkilari söylemek zorundayiz. Bunu yapabilen takimiz. Umarim yapariz. Oyuncularima sorumlusu benim diye. Toparlayip, o maçta iyi mücadele eden ve puan almak için oynayan bir takim olarak sahaya çikacagiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA