Riza Kayaalp Açiklamasi 'Olimpiyat Sampiyonluguna Ulasmak En Büyük Hayalim'

Milli Güresçi Riza Kayaalp, Hirvatistan’da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi’nda efsane Rus sporcu Aleksandr Karelin’in altin madalya rekorunu egale etmek için çalismalarini Bolu’da sürdürüyor. Riza Kayaalp, “Olimpiyat sampiyonluguna ulasmak en büyük hayalim. 2024 yilinda da bu isi sonlandirmak istiyorum. Benim artik son maçlarim. Önümde 4 tane önemli turnuva var” dedi.

Milli güresçi Riza Kayaalp, 17-23 Nisan tarihlerinde Hirvatistan’in baskenti Zagreb’de düzenlenecek Avrupa Güres Sampiyonasi için son hazirliklarini Bolu’nun Aladag mevkiinde bulunan kamp merkezinde devam ettiriyor. Güresçilik kariyerinde 11 kez Avrupa sampiyonlugu yasayan Kayaalp, Zagreb’de altin madalya kazanmasi durumunda 12 Avrupa sampiyonlugu bulunan efsane Rus güresçi Aleksandr Karelin’in rekoruna ortak olacak. Bolu’da çalismalarini araliksiz sürdüren Kayaalp, “En büyük hedeflerimden bir tanesi Aleksandr Karelin gibi Grekoromen güresinin efsanelerinden birisinin Avrupa rekorunu kirmak. Benim için çok gurur verici olacak” dedi.



“Bol bol madalyalarla ülkemize dönmek istiyoruz”

Takim halinde güçlü bir sekilde sampiyonaya hazirlandiklarini ifade eden Milli güresçi Riza Kayaalp, “Avrupa sampiyonasi hazirligi için son kamptayiz. Ocak’tan bu büyük bir hazirlik dönemi geçirdik. Artik son haftaya girdik. Takim halinde güçlü bir sekilde hazirlanip Avrupa sampiyonasina katilmak ve orada bol bol madalyalarla ülkemize dönmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Avrupa’da en çok madalya alan sporcu olmak istiyorum”

En büyük hedeflerinden birinin efsane Rus sporcu Aleksandr Karelin’in rekorunu kirmak oldugunu ifade eden Kayaalp, “En büyük hedeflerimden bir tanesi Aleksandr Karelin gibi Grekoromen güresinin efsanelerinden birisinin Avrupa rekorunu kirmak. Benim için çok gurur verici olacak. Benim su ana kadar 12 finalim var. Final olarak yetistim ama bir tane ikinciiligim var. 11 sampiyonlugum var. Orada 12. sampiyonlugu kazanarak hem sampiyonluk sayisini egale edip hem de toplam madalya sayisinda da Avrupa’da en çok madalya alan sporcu olmak istiyorum. Bu yönde çok istekliyim. Çok çalisiyorum. Ben de 12 finalim olmasina ragmen hiçbir zaman istek bitmedi. Her zaman yeni basarilar isteyen bir sporcuyum. Bu isi birakana kadar zirvede kalmak, ülkeme madalyalarla dönmek isteyen bir sporcuyum” diye konustu.



“2024 yilinda da bu isi sonlandirmak istiyorum”

Güresçiligi zirvede sonlandirmak istedigini belirten Kayaalp, “Sporda son 1.5 yilim var. Bu 1.5 yilda da Avrupa rekorunu kirmak, sonra da kazanamadigim Olimpiyat sampiyonluguna ulasmak en büyük hayalim. 2024 yilinda da bu isi sonlandirmak istiyorum. Benim artik son maçlarim. Önümde 4 tane önemli turnuva var. 23 yildir bu sporu yapiyorum. 17 yildir milli takimda güresime devam ediyorum. 17 yildir zirvede kalmaya çalisiyorum. Bu büyük bir istikrar. Son kalan maçlarda da hedeflerimi gerçeklestirip güzel bir emeklilik geçirmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA