Hakan Keles Açiklamasi 'Istenmedigimi Düsündügüm An O Karari Alirim'

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Sivasspor ile karsilasacak olan Giresunspor’da Teknik Direktör Hakan Keles, “Hiçbir zaman bir hafta daha kalayim diye ugrasmadim, aksine Giresunspor’u sahiplendim. Bunu gören taraftarlarimiz da bizi destekledi. Ancak ilerde takima zarar verdigim düsünüldügü anda benim için problem degil, yönetimle oturur kararlari degerlendiririz” dedi.

Ligde geçtigimiz pazar günü deplasmanda Besiktas ile karsilasan Giresunspor, Çotanak Spor Kompleksi antrenman sahasinda Sivasspor maçinin hazirliklarina basladi.

Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keles, kötü gidise bir son vermek istediklerini ifade ederek, istenmedigini düsündügü anda birakabilecegini söyledi.



Besiktas maçinda iyi oynayip puan alamadiklarini, Sivasspor’la galibiyet serisine baslamak istediklerini belirten Keles, “Ligde kötü bir gidisatimiz var. Besiktas karsisinda iyi oynayip öne geçmemize ragmen istedigimiz puani alamadik. Simdi bizim rakiplerimiz olan takimlarla üst üste maçlar oynayacagiz. Sivasspor’da bu takimlardan bir tanesi. Sivasspor karsisinda iç saha avantajimizi kullanacagiz. Iyi oynayip bu maçi da kazanmak istiyoruz. Her maç zor, iyi oynayip puan almak zor ancak ligin sonuna dogru galibiyet serisine baslayip iyi bir çikis yapacagimiza ve ligde kalma mücadelesinden kurtulacagimizi düsünüyorum. Umarim Sivasspor maçiyla da bu galibiyet serisini baslatmis oluruz” diye konustu.



"Kadroda bölgesel alternatifimiz yok"

Takimda zaman zaman degisiklikler yaptigini ve Sivasspor maçinda da yapabilecegini belirten Hakan Keles, “Oyuncularimizin sadece maç performanslarina degil, antrenman performanslarina da bakarak degerlendiriyoruz. Ancak transfer sorunundan dolayi bizim çok fazla bölgesel alternatiflerimiz yok. Buna ragmen elimizdeki kadroyu en iyi sekilde degerlendirerek formda olan oyunculari oynatmaya çalisiyoruz. Genelde lig ortalamasina baktigimizda gol ve asist açisindan orta sahamizin katkisi yok, defansin hiç katkisi yok. Bu nedenle bu bölgelerdeki oyuncularimizdan daha istekli, daha arzulu, daha coskulu olmalarini, özellikle duran toplarda etkili olmalarini istedim. Ancak oyuncularimizdaki performansa göre kadromuzu belirliyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Takima zarar verdigim düsünüldügü an o karari alirim”

Takimda ve sehirde istenmedigini düsündügü an gidebilecegini de açiklayan Teknik Direktör Hakan Keles, “Geldigim günden beri 3 yil yani yaklasik 140 hafta oldu bir hafta daha burada kalayim diye hiç ugrasmadim. Istenmedigimi düsündügüm an o tür kararlar alirim. Ancak taraftarimizin bana güvendigini ve destekledigini biliyorum. Bugün çok daha iyi oyuncular almak isterdim ama Giresunspor’un bütçesine göre transferler yapabildik. Bu sezon çok fazla kiralik oyuncu almayarak genç oyunculara yönelmekti. Buna göre planlama yaptik. Yani ne kadar kazaniyorsak o kadar harcama yapmayi tercih ettik ve bütçeyi büyütmemeye çalistik. Bu kadro ile iyi isler yapmaya çalisiyoruz. 10 haftadir galip gelemedik ama daha BAY kaldik ve 2 maçtan da 6 puan hanemize eklenmedi. BAY kalmayan ve 6 puani hanelerine yazdiran rakiplerimiz var. Bu durumu göz önüne alacak olursak lig siralamasinda kötü bir durumda degiliz. Ayrica bugüne kadar iyi isler yaptigimizi düsünüyorum. Sonuna kadar da mücadelemiz devam edecektir. Hiçbir zaman bir hafta daha kalayim diye ugrasmadik, aksine burayi sahiplendim. Bunu gören taraftarlarimiz da bizi destekledi. Ancak ilerde takima zarar verdigim düsünüldügü anda benim için problem degil, yönetimle oturur istifa kararini degerlendiririz” dedi.

Keles’in açiklamasinin ardindan Giresunspor’un antrenmani isinma hareketleriyle basladi.

Dayaniklilik kosusuyla devam eden idman, topla dayaniklilik çalismalari ve dar alan pas çalismalari ile devam etti. Giresunspor ile 16 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Çotanak Spor Kompleksi’nde Sivasspor’u konuk edecek.

Kaynak: İHA