Güres Milli Takimi, Bolu'da Güç Depoluyor

Grekoromen Güres Milli Takimi, Hirvatistan’in baskenti Zagreb’de düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi için Bolu’da Aladag’da yaptigi kampta güç depoluyor. Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Erdogan Karaali, "Milletimize bayram hediyesi sunmak istiyoruz" dedi.

Güres Milli Takimi, 17-23 Nisan tarihlerinde Hirvatistan’in baskenti Zagreb’de düzenlenecek Avrupa Güres Sampiyonasi için son hazirliklarini Bolu’nun Aladag mevkiinde bulunan kamp merkezinde devam ettiriyor. Teknik Direktör Erdogan Karaali ile yardimci antrenörler Saban Donat, Cenk Ildem, Atakan Yüksel ve Bayram Özdemir öncülügünde 2 Nisan’dan bu yana çalismalarini sürdüren milliler, Aladag Kamp Egitim Merkezi’nde son antrenmanlarini yapiyor. Aladag’da güç depolayan milliler arasinda 55 kiloda Adem Burak Uzun, 60 kiloda Kerem Kamal, 63 kiloda Mehmet Çeker, 67 kiloda Murat Firat, 72 kiloda Selçuk Can, 77 kiloda Yunus Emre Basar, 82 kiloda Burhan Akbudak, 87 kiloda Ali Cengiz, 97 kiloda Metehan Basar ve 130 kiloda Riza Kayaalp bulunuyor.

"Madalya kazanacagimizdan eminiz"

Türk milletine bayram hediyesi sunmak istediklerini belirten Erdogan Karaali, "3. hazirlik kampimiz, artik son kampimiz. Bundan önce Rize’deydik kamplarimiz gayet verimli geçti. 1 haftamiz kaldi. Çocuklarimiz gayet iyi durumda. Artik milletimize bayram hediyesi sunmak istiyoruz. Su anda kampta 32 sporcu var. Takima giren 10 kisi. Hepsi de tecrübeli çocuklarimiz. Çalismamizi yaptik. Madalya kazanacagimizdan eminiz" diye konustu.



"Güres, Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda en çok Istiklal Marsi’ni okutan bransimiz"

Avrupa’da ve dünyada en çok madalya alan brans olduklarini söyleyen Erdogan Karaali, "2024’te olimpiyatlar var. Dünya Sampiyonasi’nda aldigimiz kotaya göre olimpiyatlara katilma hakkimiz oluyor. Bizim için en önemli sinav, önümüzdeki Dünya Sampiyonasi. Insallah orada da kotalari alacagimizi düsünüyoruz. Türk milleti güresi sevdigi için, ata sporu oldugu için beklenti yüksek oluyor. Gönül ister ki, herkes 10 siklette sampiyon olsun. Ama böyle bir sey yok. Avrupa, dünya, olimpiyat yarislarina baktigimizda güres, en çok madalya alan, en çok Istiklal Marsi’ni okutan bransimiz. Federasyon seçiminden sonra Seref Eroglu yönetimiyle de iyi ivme yakaladi. Insallah olimpiyata kadar böyle devam eder" dedi.

Kaynak: İHA