Bakan Kasapoglu Açiklamasi 'Spor Iyilestirme Unsuru, Rehabilitasyon Araci'

Besiktas ile Atletico Madrid arasinda depremzedelere yardim için oynanan karsilasmadan sonra konusan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Spor bu anlamda bir iyilesme unsuru, bir rehabilitasyon araci. Sporun bu yönünü, bu süreci yönetmede güçlü bir sekilde degerlendirmeye devam edecegiz” dedi.

Kahramanmaras merkezli gerçeklesen depremlerden etkilenen vatandaslara yardim amaciyla ‘Birakmam Seni Türkiyem’ kampanyasi çerçevesinde Besiktas ile Ispanyol ekibi Atletico Madrid, Vodafone Park’ta karsi karsiya geldi. Müsabakanin ardindan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoglu: “Bu süreç, yaralari sarma süreci”

Sporun dostluk yönünden bahseden Bakan Kasapoglu, “Subat sonrasi yasadigimiz depremler ve tabii ki kayiplarimiz. Öncelikle tüm canlarimiza rahmet diliyorum. Milletimize, yakinlarina bassagligi diliyorum. Yaralilarimiz var, onlara acil sifalar diliyorum. Tabii hayatin normallesmesi, yaralarin sarilmasi, önemli bir süreç. Depremlerin ilk anlarindan itibaren devlet olarak, millet olarak, sivil toplum olarak el ele vermenin, dayanismanin en güzel örneklerini ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de dayanismayi, omuz omuza vermeyi, el birligiyle, güç birligiyle bu süreci atlatmayi, yaralari sarmayi insallah hep birlikte sürdürecegiz. Spor camiamiz ilk anlarindan itibaren kulüpleriyle, federasyonlariyla, spor insanlariyla, yöneticileriyle bu anlamda bu dayanismanin en önemli unsurlarindan biri oldu. Ben bu vesileyle tüm spor camiasina sükranlarimi sunuyorum. Tabii spor dostluk demek, spor fiziksel bir eforun çok çok ötesinde anlamlara haiz bir olay. Iste o anlamda bugün sporun dostluk yönünü çok güçlü bir sekilde hissettik, hep birlikte sahit olduk. Iki kökü takimin dostluk dolu mücadelesine ve bu anlamda depremzedeler için ortaya konan bir dayanisma, bir organizasyona sahitlik ettik. Tabii bugünkü gelirin depremzedelere aktarilmasi ve bu anlamda farkindaki olusturmasi hakikaten takdire sayan bir durum. Ben hem Besiktas Kulübümüze hem Atletico Madrid’e ve emegi geçen herkese sükranlarima sunuyorum. Bu süreç, yaralari sarma süreci” ifadelerini kullandi.

“Daha güzel günlere ulasacagiz”

Adiyaman’da ve Kahramanmaras’ta sporla ilgili yeni projeler baslattiklarini hatirlatan Bakan Kasapoglu, “Spor bu anlamda bir iyilesme unsuru, bir rehabilitasyon araci. Sporun bu yönünü, bu süreci yönetmede güçlü bir sekilde degerlendirmeye devam edecegiz. Inaniyorum ki bu dayanismayla, bu is birligiyle devlet olarak tabii ki olayin ilk anindan itibaren güçlü bir yönetim mantigiyla isin basindayiz ama sivil toplumuyla, özel sektörüyle, milletiyle bu dayanisma olmazsa olmazimiz ve insallah bu dayanismayi, kardeslik ruhunu en üst düzeyde tutara yaralari hep birlikte saracagiz. Insallah inaniyorum ki daha güzel, daha aydinlik günlere yine sporun gücünden de faydalanarak bu anlamdaki unsurlari en güçlü sekilde degerlendirerek daha güzel günlere ulasacagiz” seklinde konustu.



Ahmet Nur Çebi: “Çok büyük destek görüyoruz devletimizden, milletimizden”

Gelirin tamamini deprem bölgesindeki çocuklarin ihtiyaci olan okullari yapabilmek adina kullanmak üzere yola çiktiklarini belirten Ahmet Nur Çebi ise, “Iki tane kulübün mücadelesi. Güzel de bir futbol seyrettik. Tabii Besiktas’in galibiyeti bize daha da büyük keyif verdi. Biz bu oynanan oyundaki gelirin tamamini deprem bölgesindeki çocuklarimizin ihtiyaci olan okullari yapabilmek adina kullanmak üzere yola çiktik. ‘Birakmam Seni Türkiyem’ kampanyasinda yolumuza devam ediyoruz. Bu da isin bir parçasiydi. Çok büyük destek görüyoruz devletimizden, milletimizden. Hükümeti temsil eden Bakanimiz da bize eslik ettiler, bu gece yalniz birakmadilar. Kendisine cani gönülden tesekkür ediyorum. Varliklariyla bize güç veriyorlar” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA