Akçaabat'a Dev Yatirim Geliyor

Trabzon Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Akçaabat’in marka degerini arttiracak bir projeyi hayata geçiriyor. Yaylacik Mahallesi’nde yapilacak olan Yari Olimpik Yüzme Havuzu projesi hayat buluyor.

Proje kapsaminda Akçaabat Yari Olimpik Yüzme Havuzu 67 Milyon 913 TL’ye ihale edildi ve proje için yüklenici firma ile sözlesme imzalandi. Bir hafta içerisinde de projeye esas olarak yüklenici firmaya yer teslimi yapilacagi belirtildi. Uluslararasi müsabaka standartlarina sahip olacak olan Akçaabat Yari Olimpik Yüzme Havuzu açildiginda Akçaabat, uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapacak.

Akçaabat’ta herkes yüzebilecek

Akçaabat Yari Olimpik Yüzme Havuzu projesini degerlendiren Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Akçaabat’in önemli ihtiyaçlarindan birini daha hayata geçirdiklerini belirtti.

Baskan Ekim, “Akçaabat’imiz sahil boyunca konumlanmis denizle iç içe bir sehirdir. Biz istiyoruz ki çocuklarimiz, gençlerimiz ve tüm Akçaabat halki sporun her türlüsüyle kucaklassin, yüzmeyi bilsin. Bunun için hemsehrilerimize söz verdigimiz projelerden Akçaabat Spor Kompleksi projemizin ilk adimi olan Akçaabat Yari Olimpik Yüzme Havuzu projemiz için kollarimizi sivadik ve projeyi ihale ettik. Ihaleyi alan yüklenici firma ile sözlesmemizi imzaladik. Bir sonraki asama olan yer teslimi asamasindayiz. Yari Olimpik Yüzme Havuzu projemiz tamamlandiginda uluslararasi müsabakalara ve organizasyonlara ev sahipligi edebilecegiz. Akçaabat’imizi çok yönlü bir spor kompleksine kavusturma hedefindeyiz. Akçaabat Spor Kompleksi’miz yari olimpik yüzme havuzu haricinde 3590 metrekare alana sahip gençlik merkezi, 1220 seyirci kapasiteli ve 7596 metrekare alana sahip kapali spor salonu, 5000 kisilik kapasiteye sahip 19.230 metre kare alana sahip stadyumdan olusuyor. Ulusal ve uluslararasi düzeyde bir marka olan Akçaabat’imizi her geçen gün daha ileriye tasima gayretindeyiz. Imza attigimiz projelerimizin tamamini gelecek nesilleri düsünerek hayata geçiriyor, sürdürülebilir olmasina dikkat ediyoruz. Akçaabat’imizi kalkindiracak, degerine deger katacak isler yapmaya devam edecegiz. Biz, Akçaabat’imiza ve Akçaabatlimiza söz verdik, yaptik; yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Projenin detaylari

Akçaabat Yari Olimpik Yüzme Havuzunun, 260 seyirci kapasitesine sahip, üç katli olarak ve toplamda 3 bin 810 metre kare alana planlandigi, yüzme havuzu binasi, iki bodrum ve zemin kat olmak üzere üç kattan olustugu belirtildi. Bodrum katlarda teknik birimler ve araç yolundan alt girisin bulundugu, giristen itibaren bekleme, vip bekleme bölümü, ofis, soyunma birimleri ve antrenör odalari, zemin katta ise üst girisle birlikte güvenlik, fuaye, kafe, basin odasi ve seyirci tribünü girisleri yer aldigi ifade edildi.

Kaynak: İHA