Samsunspor - Pendikspor Maçinin Ardindan

Pendikspor maçinin ardindan teknik direktörler Hüseyin Eroglu ve Osman Özköylü karsilasmayi degerlendirdiler.

Spor Toto 1. Lig’de 30. Hafta mücadelesinde Samsunspor, 5. dakikada 10 kisi kaldigi maçi 4-2 kazandi. Karsilasmanin sonunda Osman Özköylü ve Hüseyin Eroglu, karsilasmayi degerlendirdi.

Hüseyin Eroglu: “Süper Lig’e kosmaya basladik"

Çok zor bir maçtan galip gelerek sampiyonluk yolunda önemli bir adim aldiklarini ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu, “Çok mutluyum. Futbolcularimla gurur duyuyorum. Taraftarlara tesekkür ediyorum. Maç çok önemliydi. 28 günde oynadigimiz 7 maçi da kazandik. Rakiplerimizin hepsinden 2’li averaji aldik. 5. dakikada 10 kisi kaldik. 90 dakika 10 kisi oynadik ve 3 gol attik. Alim’in atilmasi takimin dengesini bozdu. Ilk yariyi 2-0 ile girsek sikinti yasamazdik diye düsünüyorum. 2-2’den sonra hamleleri yaparak rakibe tehdit olusturduk. Öne geçtikten sonra hemen 4. golü bulduk. Sik maç oynasak da kadro derinligimiz bize katki sagliyor. Galibiyeti baskanimiz ve taraftarimiza armagan ediyoruz. Son ana kadar bizlere destek oldular. Keyifli ve zor bir gündü. Zirve yürüyüsümüz söz verdim gibi Süper Lig’de olmak için devam ediyor. Geri kalan maçlari da almamiz gerekiyor. Samsunspor Süper Lig’e kosmaya basladi.

Çok önemli bir avantaj sagladik. Kalan 5 maçin 3’ünü içeride oynayacagiz. Arkadan gelen 3-4 takim var. Matematiksel olarak bitmedigi sürece rehavete kapilmayacagiz. Rekor kirarak, sampiyon olmak istiyoruz” dedi.



Osman Özköylü: “Samsunspor büyük ihtimalle sampiyon oldu”

10 kisi kalan takima karsi üzücü bir maglubiyet aldiklarini dile getiren Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, “Önemli bir maçta kötü baslayip, kirmizi karttan sonra avantajli olacagimiz maçi kötü goller yiyerek kaybettik. Rakibin bile beraberlik istedigi maçta duran toptan 2 gol yememiz bize aci verdi. Samsunspor’un iyi oyunu ve bizim onlari orta sahada karsilamadaki eksiklikler ve basit hatalarimiz Samsunspor’un lehine gelisti. Çok pozisyona girdik, Samsunspor’un eksik kalmasini degerlendirdik ama duran toptan yedigimiz 3. gol kirilma ani oldu. Samsunspor su andan sonra büyük ihtimalle sampiyon oldu. Onlara hayirli olsun diyorum. Çok daha farkli bir sonuç hayal ediyorduk ama basaramadik. Bundan sonraki maçlarda ilk 2 iddiamizi devam ettirmek adina daha akilli maçlar oynamaliyiz. Sezon boyu çok az gol yiyen takimlardan biriydik. Ilk defa kötü bir performans sergiledik. Bir sonraki maçlarda bunun tekrarlanmamasi lazim. Bu maçin bizim için önemli bir ders olmasi lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA