Kütahya'da 'Halk Oyunlari Il Birinciligi Müsabakalari' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kütahya’da düzenlenen ’Halk oyunlari il birinciligi müsabakalari’ renkli görüntülere sahne oldu

2022-2023 egitim-ögretim yili okul sporlari faaliyet programinda yer alan ’Halk oyunlari il birinciligi müsabakalari’ tamamlandi.

Dumlupinar Kapali Spor Salonu’nda hünerlerini sergileyen halk oyunlari ekiplerinin coskulu oyunlari izleyenlerin begenisini kazandi.

Müsabakalar önce bir konusma yapan Kütahya Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Ercan Sirin, "Halk oyunlarinin diger branslarimizdan ayiran en önemli özelligi sehrin, bölgenin, yörenin kültürünü sergilemesi, yansitmasi. Tarihimiz, gelenegimiz, örfümüz ve geçmisimizle ilgili motifler tasimasidir. Kültürümüzün ve medeniyetimizin derinligini yansitan bu özel etkinliklerle halkoyunlarinin okullarimizda, Halk Egitim Merkezlerinde, Gençlik merkezlerimizde yayginlastirilmasi ve proje haline getirilmesini saglamak istiyoruz. Amacimiz böylelikle bu etkinlik ve çalismalarimizla bu kültürümüzü gelecek nesillere tasimak, tanitmak ve hatirlatmak. Çocuklarimizin, gençlerimizin gösterilerini izlerken ayni zaman da tarihimizi, geçmisimizi, sevinci, kahramanligi, hüznü hissediyoruz. Katilim saglayan okullarimizi, antrenörlerini ve tüm ekiplerimizi kutluyorum. Bundan sonra da Türkiye’de guruplarda ve sampiyonalarda Kütahya’yi temsil edecek okullarimiza basarilar diliyorum" dedi.

Yapilan puanlamalar sonunda minikler düzenlemesiz müsabakalarinda Tavsanli Tarhan Ilkokulu, yildizlar düzenlemesiz müsabakalarinda Atatürk Ortaokulu, yildizlar düzenlemeli müsabakalarinda Özel Bahçesehir Ortaokulu, gençler düzenlemesiz müsabakalarinda Tavsanli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve gençler düzenlemeli müsabakalarinda Altintas Istanbul Ticaret Odasi Sehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi elde etti.

Yarismada dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalari Kütahya Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Altintas Belediye Baskani Arif Teke ve protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Kaynak: İHA