Nahid Yamak Açiklamasi 'Takimin Borcu 300 Milyon TL'

Giresunspor Kulübü Baskani Nahid Yamak, genel kurulda açiklanan 195 milyon TL borcun, FIFA’da devam eden davalar ve avukat ücretleriyle birlikte yaklasik 300 milyon TL oldugunu söyledi.

Giresunspor Baskani Nahid Yamak, Çotanak Spor Kompleksi’nde basin toplantisi düzenledi.

Baskan Yamak, süreci iki etapta yöneteceklerini belirterek, "Iki etabimiz var. Birincisi bu gemiyi limana sag salim getirmek. Giresunspor’u Süper Lig’de tutmak. Biz bunu yapabiliriz. Zorlansak da bunu yapabiliriz. Geldigimiz günden bu yana 7 milyon TL ödedik. Yarin yapacagimiz ödemelerle 15 milyon TL ödeme yapmis olacagiz. Deprem döneminde bu paralari ödemek kolay degil. Agirlikli olarak benim ve yöneticiler tarafindan ödeme yaptik. Birinci etaptaki gemiyi limana yanastirmanin bedeli 50 milyon TL civarinda ama asil mevzu yaz döneminde basliyor. Çünkü o zaman 140-150 milyon TL lazim. Yönetimde yaptigimiz hesaplarda stat içi reklamlari tamamen kulübe geçiriyoruz. Yaz döneminde minimum 50 milyon toplayabilecegimizi düsünüyoruz. Farkli projelerimiz var. Bu projelerle kulübümüzün gelirlerini artirmak için her seyi yapacagiz" dedi.



"Takimin borcu 300 milyon TL"

Baskan Yamak, iki hafta önce olaganüstü genel kurulda açiklanan 195 milyon TL borcun, FIFA’da devam eden davalar ve avukat ücretleriyle birlikte yaklasik 300 milyon TL oldugunu söyledi.

Aradaki farkin FIFA’da devam eden alacaklardan kaynaklandigini dile getiren Yamak, "Devam eden FIFA davasi toplami 71 milyon TL civarinda. Ayrica subat ayi futbolcu ve maas ödemeleriyle topladigimiz zaman 275 milyon TL. Buna ek olarak FIFA’dan gelecek avukat ve tahakkuk masraflari var. Buda 25-30 milyon TL arasinda olacak gibi. Yaklasik bizim görebildigimiz borç 300 milyon TL ama kongrede 195 milyon TL borç açiklandi. Aradaki fark FIFA’daki borçlar" seklinde konustu.

Nahid Yamak, geçmise dönük denetleme yapilacagini ifade ederek, "Her gün haciz islemleriyle muhatap kaliyoruz. Kulüpte kim bir usulsüzlük yaptiysa onun açiga çikmasi lazim ama denetimi yapacak kisi ben degilim. Içisleri Bakanligi geçmiste zaten bir denetim yapmisti simdi tekrar denetleme istedik. Geçmise dönük ne oldugunu bilmiyorum ama bizim dönemimizde usulsüzlük olmayacaginin namus sözünü veriyorum" diye konustu.



"Yeni cezalar gelebilir"

FIFA’da devam eden davalarla ilgili yeni cezalarin gelebilecegini dile getiren Baskan Yamak, sunlari söyledi:

"Jean Pyerre davasi ile ilgili FIFA Disiplin Kurulu kararini verdi ve karar kulübümüze ulasti. FIFA Uyusmazlik Çözüm Kurulu’nun 765 bin Euro para cezasi ve iki dönem transfer yasagi cezasi için CAS’ta basarili bir basvuru yapilmadigini gördük. O avukatlarla artik çalismiyoruz. CAS’tan dava geçmis, en son Isviçre Ticaret Mahkemesinde basvuru yapildi ve takip ediyoruz. Biz görüs beklerken davanin sonuçlandigi ve 765 bin Euro parayi 30 gün içinde ödememiz söylendi. Elimizi kolumuzu baglayan bir durum. FIFA’da davalar çok oldugu zaman bu tür cezalari alabiliyorsunuz. Kararin çikmasi bizi çok üzen bir durum. FIFA’da karara baglanan davalarla birlikte Giresunspor’a üçüncü döneme de transfer yasagi cezasi gelebilir. Daha önceden sözlesme yapilip gönderilen, futbolu birakanlar var. Burasi emeklilik ikramiyesini alabileceginiz yer degil."

"Satilik oyuncumuz kesinlikle yok"

Transfer yasagi nedeniyle mevcut kadroyu korumak adina her seyi yapacaklarini vurgulayan Nahid Yamak, "Satilik oyuncumuz yok. Olur da sezon sonunda sözlesmesini uzatamadigimiz oyuncu olursa bunu daha sonra paylasiriz. Kiraliklarimiz da geri gelecek. Gençlerden de gelecek olacak. Futbolcularin hepsi birer deger, bu degeri iyi korumamiz lazim. Müthis karakterli bir takimimiz var. Müthis bir hocamiz var. Sadece Hakan Keles takimin teknik direktörü degil. Zaman zaman yönetici, zaman zaman bahçivan, zaman zaman psikologu. Giresunspor’un Süper Lig’de devamini saglamak için hep beraber çalisacagiz. Transfer tahtasini açtirsak dahi transfer yapamiyoruz, yasagimiz var ama görüsmelerimiz devam ediyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligden çekilme karari alan kulüplerden yabanci futbolcu transfer edilmesi halinde yabanci oyuncu kontenjani kuralinin 9+2 olarak güncellemesine itiraz edeceklerini de belirten Yamak, "Biz maalesef Giresunspor olarak sahaya 3 Türk, 8 de yabanci oyuncuyla çikabiliyoruz. Ancak bu durumdan dolayi diger takimlar 2 Türk, 9 yabanci oyuncuyla çikabiliyorlar. Bu acayip bir haksiz rekabet, bizim için de dezavantaj. Hemen önümüzdeki haftadan geç olmamak kaydiyla buna itiraz edecegiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA