Depremde Evini Ve Yakinlarini Kaybeden Yollarin 'Nazan Ablasi', Kadin Hentbol Takimi Için Direksiyon Sallayacak

Hatay’da yasanan depremde evini ve yakinlarini kaybeden 27 yillik sehirlerarasi otobüs soförü Nazan Çelik, Kastamonu’da Kastamonu Belediyespor Kadin Hentbol Takimi’nin soförlügünü yapacak. Türkiye’yi Avrupa’da da temsil eden kadin hentbol takiminin otobüsünde direksiyon basina geçen Çelik, depremin yaralarini isi ile sariyor.

Kastamonu’nun Hatay ilçesinde yasayan 27 yillik sehirlerarasi otobüs soförü Nazan Çelik, Kahramanmaras merkezli depremler sebebiyle evini ve yakinlarini kaybetti. Depremin ardindan Nazan Çelik, Kastamonu’da seyahat acentesi isletmeciligi yapan Tamer Yigit’in daveti üzerine Kastamonu’ya geldi. Kastamonu’da yasamaya baslayan Çelik, Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün davetiyle Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden kadin hentbol takiminin soförlügünü yapmaya basladi.

Direksiyon basina geçen Çelik, depremin yaralarini da isi sayesinde sarmaya basladi.



"Deprem sirasinda seferdeydim, evime dönüyordum"

Isi sebebiyle yaklasik 3 yildir Hatay’da yasadigini ifade eden Nazan Çelik, "27 yildir sehirlerarasi otobüs soförlügü yapiyorum. Kismetse artik Kastamonu Belediyespor Kadin Hentbol Takimi’mizla devam etmek istiyorum. Görev icabi Hatay’da bulunuyordum. Orada bir firmada çalisiyordum. Evim 2,3 yildir Hatay’daydi. Deprem sirasinda kendim seferdeydim. Seferden izne dönüyordum. Maalesef dönemedik, evimin yikildigini ögrendim. Anlatamiyorum, tikaniyorum. Anlatma ile bu acilara tarif veremiyorum. Türkiye’mizin yarisi yok oldu. Acimiz bir degil, bes degil, on degil. Insanlar artik neye aciyacagini bilemiyor. Canlarimiza mi üzülsün, giden evlerimize mi üzülsün, esyasina mi canina mi, ogluna mi, kardesine mi, babasina mi, gelinine mi? Tarifi imkansiz büyük bir aci. Kan bagim olmasa da dostlarimi, arkadaslarimi, çalistigim patronlarimdan bir tanesini kaybettim. Acimiz çok büyük" dedi.



"Kastamonu’da olmaktan mutluyum"

Daha önce de isi sebebiyle Kastamonu’ya geldigini ifade eden Nazan Çelik, "Kastamonu’ya yabanci degilim. Evimiz yikilmis, nereye gitmem gerek, nereye yerleseyim diyorsunuz. Bunlari düsünürken Kastamonu’daki arkadaslarimizdan bir öneri geldi. Kabul ettim, bir göreyim diye geldim. Görmekle kalmadim, geldigim gün yerlestim. Gerçekten çok memnunum. Esten, dosttan, arkadaslarimizdan, herkesten Allah razi olsun. Hepsi birlikte ayaga kaldirmaya çalistilar; maddi, manevi, psikolojik desteklerini verdiler. Kendilerine çok minnettarim" diye konustu.



"Kadin hentbol takimiyla birlikte depremin izlerini üzerimizden atacagiz"

Kadin hentbol takimiyla birlikte depremin içlerini üzerlerinden atacaklarina inandigini söyleyen Çelik, "Kisisel hayatimizda sikintilar yasayabiliyoruz ama otobüs soförünün bir psikolojisi vardir. Yola çiktigi an unutur. Bu acilari unutmayacagiz ama zamanla psikolojimize yansimayacagini düsünüyorum. Can tasiyoruz, bunun bir sorumlulugu var. Ardimizda can tasiyoruz. O yüzden bana iyi gelecegini düsünüyorum. Ben, Kastamonu’da kadin hentbol takimiyla birlikte saniyorum bu depremin izlerini üzerimizden atacagiz. Onlar bana bu konuda çok yardimci olacaklardir. Allah bundan sonra da hiç kimseye bu acilari yasatmasin" seklinde konustu.



"Nazan ablamiz ile birlikte güzel basarilara imza atacagiz"

Nazan Çelik’in Türk kadinin gücünü gösterdigini belirten Kastamonu Belediyespor Kadin Hentbol Takimi Kaptani Serpil Iskenderoglu da, "Depremden etkilenen Nazan ablamiz, Hatay’dan bizlerin yanina geldi. Bundan sonra beraber onunla çalisacagiz. Bu bize Türk kadininin ne kadar güçlü oldugunu tekrar gösteriyor. Çünkü Nazan ablamiz, bildiginiz gibi erkek isi denilen otobüs soförlügü yapiyor. Artik canimiz ona emanet, bizleri Nazan ablamiz tasiyacak. Bundan umarim daha güzel basarilara birlikte imza atacagiz. Türk kadininin gücünü onunla birlikte bir kez daha gösterecegiz. Bizler, kulüp olarak Türk hentbolunun basarili temsilcilerinden birisiyiz. Türk kadininin gücünü Avrupa’da temsil eden bir takimiz. Yolumuz açik olsun, sonu sampiyonluklarla dolu olsun" ifadelerini kullandi.

"Nazan abla, kadin hentbol takimimizin bütün antrenmanlari ve deplasmanlari için soförlük yapacak"

Nazan Çelik’in Kastamonu’ya gelerek is bulmasina destek saglayan Tamer Yigit ise, "Ayni sektörde oldugumuz için ortak arkadaslarimiz vasitasiyla kendisi ile iletisim saglandi. Kendisini Kastamonu’ya davet ettik. Kendisi vaktinden feragat ederek Kastamonu’ya geldi. Bizim buradaki çalisma sistemimizi, arkadas çevremizi, kendi sektörümüzün camiasini gördü ve geldigi gün de burada kalmaya karar verdi. Çünkü Kastamonu’nun böyle bir özelligi var. Gelen bir kere daha geliyor, bir kere daha geliyor. Daha sonra kendisiyle görüstük, bizim bir kadin hentbol takimimizin oldugunu söyledik. Kadin hentbol takimimizin da deplasmana giderken otobüsün kendisi tarafindan kullanilmasini istedik, kendisi de bizleri kirmadi ve burada bizlerle birlikte artik yasamaya karar verdi. Kastamonu’da evi ile ilgili bir problemi yok. Kendisi Hatay’da evini kaybetti, bir depremzede. Bu sebep ile tanismis olduk. Su anda bizler mutluyuz ve gururluyuz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA