Karate 'Kusak Terfi' Sinavi Bitlis'te Yapildi

Bitlis Karate Il Temsilciligi organizasyonunda 2023 yilinin ilk ‘Kusak terfi’ sinavi yapildi.

Kent merkezde bulunan Ismail Eren Spor Tesislerinde yapilan terfi sinavinda 80 minik sporcu ter döktü. Bitlis Karate Il Temsilciligince düzenlenen 2023 yilini ilk karate kusak terfi sinavina katilim saglayan 80’e yakin minik sporcu, bir üst kusaga terfi etmek için kiyasiya mücadele verdiler. Kiyasiya mücadele eden ve sinava basarili olan minik ve yildiz karateciler, taktik ve teknik gösteri ile kata çalismasi sonucunda aldiklari derece ve puanlarla bir üst kusaklara terfi edecekler.

Bitlis Karate Il Temsilcisi Ayse Meryem Yazar, Diyarbakir ilinde antrenör olarak basladigini ifade ederek, “Diyarbakir’da çalistigim süre zarfinda basta babam Türkiye Karate Milli Takim Antrenörü Mehmet Yazar olmak üzere ve amcam Ahmet Yazar ile birlikte ekip olarak minik yaslardan alarak 5-6 yil kisa sürede karate tarihinde Diyarbakir ve bölge karatesinde bir ilk yaptik. Avrupa’ya üst üstte iki kez milli sporcumuz olan Türkiye ve Balkan sampiyonluklarini kazanan Sena Kizilaslan ile gittik. Sena gibi 8 tane daha milli sporcumuz var bunlarin hepsi alt yapidan yetistirdigimiz minik yastan alarak bu seviyeye gelen Türkiye, Balkan, ulusal ve uluslararasi sampiyonluklari olan sporcularimiz oldular. Bunlarla ne kadar gurur duyarsam duyayim az gelir. Artik Bitlis ili için mücadele edecegim. Buradan da alt yapidan minik sporcu kardeslerimizi alarak milli takimlara vermek gayreti içinde olacagiz. Burada bu kapasiteli ve yetenekli sporcular mevcut. Diyarbakir ilimizdeki gibi milli takimlara sporcu vermek için Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgemizde karate sporunu daha iyi yerlere getirmek için mücadele edecegiz” dedi.

Kusak sinav törenine Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis, Spor Sube Müdürü Faruk Budak, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Dalkiliç, Diyarbakir Bölgesi Karate Milli Takim Antrenörü ve Teknik Direktör Mehmet Yazar ve Bitlis Karate Il Temsilcisi Ayse Meryem Yazar katildi.

Kaynak: İHA