Hayali Gerçek Oldu, Oglu Ile Rakip Oldu

Rize’de farkli kulüplerde top oynayan baba-ogul ayni forma numarasi ve mevkii de karsi karsiya geldiler.

Rize’de yasayan Yasin Çelik, 11 yil önce kendisinin oynadigi maçlara bes yasindaki oglu Behrem Onur Çelik’i de yaninda götürerek ogluna futbol sevgisi asilamaya çalisti. Oglu Behrem Onur Çelik’de babasinin maçlarini izleyerek babasini hayran olmasi üzerine 5 yasinda iken futbola basladi.

Behrem Onur’da gün geçtikçe futbol konusunda kendisini gelistiriyor. Süper Amatör A grubunda yer alan Kopuzlar Vakfi Veliköyspor’da top kosturan Yasin Çelik ile Rize Belediyespor takiminda kaptan olan oglu ile ayni forma numarasi ve ayni mevki de maça çikti. Maçta Kopuzlar Vakfi Veliköyspor rakibini 5-0 maglup etti.

“Her seyi ogluma biraktim ama oglum babasini bir rol modeli olarak görüyor”

Baskin ve otoriter bir baba olmadan bütün kararlari oglunun almasini ragmen oglunun kendisini örnek aldigini belirten 42 yasindaki baba Yasin Çelik, “Yaklasik 20 yasindan 35 yasima kadar profesyonel liglerde top oynadim. Bugün de oglumla karsilikli oynamanin gururunu yasiyorum. Insallah sahada hak edenin kazanacagi bir maç olacak. Evden çikarken gerekli talimatlari verdim, bizde tolerans yok. Sahaya çikinca baba-ogul iliskisi bitiyor, rakip oluyoruz. Aslinda çok baskin bir baba degilim. Her seyi ogluma biraktim ama oglum babasini bir rol modeli olarak görüyor. Futbolcu olma yolunda ilerliyor. Insallah benden daha iyi olur. Babasi olarak her zaman yanindayim. Dedigim gibi sahada rakibiz” seklinde konustu.



“Oglum 5 yasindayken gittigim maçlarda elinden tutup sahada gezdirirdim”

Oglunun her zaman bir futbolcu olmasinin hayalini kurdugunu ifade eden baba Çelik, “Oglum 5 yasindayken gittigim maçlarda elinden tutup sahada gezdirirdim. Bunun hep hayalini kurardim. Oglum acaba ne zaman büyüyecek, acaba futbolcu olacak mi, herhangi bir yetenegi olacak mi diye. Futbolculugu her çocuk sevmez. 5 yasinda bir oglum daha var ama futbolla hiçbir alakasi yok. Oglum sag olsun babasinin izinden devam ediyor. Benden daha iyi olacagina eminim” dedi.



“Küçük yaslarda babami izledim ve onu rol modeli olarak gördüm”

Küçük yaslarda babasini izleyerek örnek aldigini belirten 16 yasindaki Behrem Onur Çelik, “5 yasinda futbola basladim. Küçük yaslarda babami izledim ve onu rol modeli olarak gördüm. Her zaman babami izlerken hosuma giderdi. Her zaman da hayalim 5 numarayi giymek ve stoper olarak babami geçmekti. Allah’a sükür bu sene de karsi karsiya oynadik. Hedefim tabi ki babamdan daha iyi olmak. Her seyden önce babamin benden daha iyi oldugunu kabul ediyorum. Onla sahayi paylasmaktan ötürü asiri gururlaniyorum ve bazen gözlerim de doluyor. Bugün sahada kendisini biraz affetmeyecegim. Uyarida bulundum ama aksam evi var, sikinti oluyor. Babam kizmaz, her zaman sarilir kucaklar, sirtinda tasir beni gerekirse” diye konustu.



“Hem baba hem de rol modeli oldugu zaman çok degisik oluyor”

Behrem Onur Çelik, kimi örnek aldigin soruldugu zaman her zaman babasini söyledigini ifade ederek “Küçüklükten beri örnek aldigim bir insani birinci ve ikinci liglerde oynarken görüyordum. Çok da hosuma giderdi. Küçük yastan beri yerimde durmazdim. Arada sirada ben duygulaniyorum. Hem baba hem de rol modeli oldugu zaman çok degisik oluyor. Herkes rol modelim kim diye sorunca Ramos diyor ben babam diyorum. Çok güzel de bir duygu, her zaman bu ani bekliyordum. Bu sene de sag olsun hocalarimiz karsilikli oynama firsati verdi. Öncelikle bende ogluma babam gibi bir baba olmak istiyorum. Her zaman yaninda olup sirtlamak, karsilikli da futbol oynamak istiyorum. Çocuk yastan egitip beni görüp örnek alip ayni sahada oynasak hosuma gider” diye konustu.

Kaynak: İHA