Enkazdan Çikti, Yesil Sahalara Kostu

Kadin Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hatayspor’un 23 yasindaki futbolcusu Zeynep Cesur, yakalandigi depremin enkazindan kurtulduktan sonra yesil sahalara döndü. Sezona Hatayspor’da sezona basladiktan sonra yasadigi depremde enkazdan kendi imkanlariyla kurtulan Zeynep Cesur, takiminin ligden çekilme kararinin ardindan transfer oldugu Giresun Sanayispor’da ilk maçina çikti.

Hatayspor’un Kadin Futbol Takimi’nda forma giyen ve yasanan deprem sonrasi enkazdan kurtarilan Zeynep Cesur, futbola geri döndü. Depremin psikolojisini ancak, yesil sahalarda atabilecegini ifade eden Zeynep Cesur, yasadigi o korku dolu anlari da anlatarak, “Aslen Yozgatli’yim. 7 ay önce Kadin Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hatayspor’a transfer olarak sezona baslamistik. Deprem aninda tesislerdeydik. Deprem oldugunda çok korktuk. Binamiz hasar alarak kismi zarar gördü. O enkazlarin arasindan kendi imkanalrimizla çiktik. Ikinci depremde ise bina tamamen çöktü. Altyapidan bazi arkadaslarimizi maalesef kaybettik. Onlar ve aileleri adina tarifsiz bir üzüntü içerisindeyiz. Bazi takim ve oda arkadaslarimizda yaralandi. Ben biraz daha sansliydim saniyorum. Arkadaslarimiza yardimci olmaya çalistik. Bazi arkadaslarimizi enkazdan en kazdan biz çikardik. Hala her gece yine deprem olacak mi, yine kimi kaybedecegiz diye endise içerisindeyim” dedi.



"Hem deprem psikolojisini atlatmak hem de takima katki saglamak istiyorum"

Giresunspor’a gelis sürecini de anlatan Cesur, “Daha önce Giresun Sanayispor’dan transfer teklifi almistim. Deprem sonrasi kendi takimim ligden çekildigini açiklayinca ben de hem deprem psikolojisini atlatmak hem de arkadaslarim adina yarim kalan hikayemizi sürdürmek için yesil sahalara dönmek istedim. Bu yüzden Giresunspor ile irtibata geçtim anlarda bana kapilarini açti. Simdi burada bir uyum sagladim. Burada hem deprem psikolojisini atlatmak hem de Sanayispor takimimiza katki saglamak istiyorum. Buradan Hatayspor’daki takimimiza da seslenmek istiyorum bir gün yine ayni takimda yolumuza devam etmek istiyorum. Hiç bir hikayenin yarim kalmayacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Akdag: "Takim olarak hem depremzede hem de iyi bir oyuncu olarak yanindayiz"

Kadin Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden Giresun Sanayispor Teknik Sorumlusu Antrenör Caner Akdag ise, “Sezon basinda da tranfer için irtibat kurdugumuz Zeynep Cesur bizimle irtibata geçerek hikayesini anlatti. Yasadigi depremin enkazindan kendi imkanlariyla kurtuldugunu söyledi.

Baska takimlardan da teklif olmasina ragmen bizimle çalismak istedigini söyledi.

Biz de zaten sezon basindan beri takip ettigimiz bildigimiz bir sporcu olmasinin yani sira psikolojikmen zor günler geçiren oyuncumuzu bagrimiza bastik. Simdi takimla beraber Kayserispor karsisinda ilk maçina çikti. Her konuda kendisine yardimci olarak bu depremin etkisinden kurtulmasi için yardimci olmaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA