Bu Kez Atlar Depremzede Aileler Ve Çocuklar Için Dörtnala Kostular

Bayburt ve Erzurum’un atli spor kulüpleri depremzede ailelere ve çocuklara moral olmak için aralarinda dostluk maçi oynadilar. Deprem felaketi yasayan illerden Bayburt’a aileleriyle misafir olarak gelen çocuklar cirit müsabakasini keyifle izlediler, ardindan at binip, ok atarak eglenceli vakit geçirdiler.

Ailelerle bir süre sohbet eden Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, ardindan çocuklarla bir araya gelerek hediyeler verdi. Bayburt Atli Spor kulübü ile Erzurum Karahanli Atli Spor Kulübü, kiyasiya mücadele ederek, centilmenlige yakisir sekilde maç oynadilar. Ilk yarinin bitiminin ardindan Bayburt Belediyesi, mobil ikram araciyla depremzedelere ve müsabakayi izlemeye gelenlere Bayburt’un yöresel yemeklerinden olan kavurmali kavut çorbasi, lor dolmasi ve su böregi ikraminda bulundu. Yemeklerin tadini begenen aileler ise Bayburt’un yemeklerinin çok lezzetli oldugunu söylediler.

Ikinci yariya gördükleri ilgi karsisinda hizli baslayan her iki takimin oyuncularinin degnekleri havada uçustu, ortaya seyir zevki yüksek bir maç çikti. Maçin son 15 dakikasinda ’kara cirit’ oynanirken ilk kez cirit maçina gelen depremzede aileler maçi nefesini tutarak soluksuz izlediler.

Keyifli bir mücadele sergileyen her iki takima tesekkür eden Baskan Pekmezci, "Bugün Bayburt Atli Spor Kulübü ile Erzurum Karahanli Atli Spor Kulübünün depremzede ailelerimiz için tertip ettigi cirit maçini izlemeye geldik. Burada çocuklarimizla birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Onlarin da mutlu olmasi, bizleri gerçekten mutlu ediyor. Her iki kulübün yöneticilerine tesekkür ediyorum" dedi.

Bayburt Atli Spor Kulübü oyuncusu Alpay Tekdemir, düzenlenen müsabakayla çocuklarin yüzünde tebessüm olusturduklari için mutluluk duydugunu ifade ederek, minik depremzede Talha’yi at üzerinde gezdirdi.

Bayburt Atli Spor Kulübü Baskani Arif Köprücü, misafirlere ata sporu ciriti tanitmaya çalistiklarini bildirerek, "Bugünkü cirit gösterimizi deprem bölgesinden sehrimize gelen misafirlerimiz için yaptik. Programa Erzurum Karahanli Atli Spor Kulübü tesrif ettiler, kendilerine tesekkür ediyorum. Misafirlerimize ata sporumuzu tanitmaya, okçuluk gösterisi yapmaya çalistik. Yöresel lezzetlerimizi kavut çorbasi, lor dolmasini tattirdik. Çocuklarimiz ata bindiler atla tanistilar. Biraz da olsa o deprem stresinden uzaklastilar diye düsünüyorum" diyerek konustu.

Erzurum Karahanli Atli Spor Kulübü Baskani Fatih Yüksel ise deprem bölgelerinden Bayburt’a gelen aileleri depremin üzüntüsünden uzaklastirmak adina böyle bir etkinlige katildiklarini söyleyerek, "Bayburt Atli Spor Kulübünün depremzede aileler için bir cirit müsabakasi tertip ettigini duyduk. Aradik, katilabilir miyiz dedik. Sag olsunlar ricamizi kirmadilar, Bayburt’a gelerek katilim sagladik. Böylesi bir günde deprem bölgesinden Bayburt ilimize gelmis olan aileleri biraz da olsa depremin üzüntüsünden uzaklastirmak adina böyle bir etkinlik içerisinde yer aldik. Ülkemize sahsim, kulübüm ve bütün Türk milleti adina geçmis olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA