Amatör Maçta Centilmenlik Örnegi

Süper Amatör Lige yükselecek 3 takimin belli olacagi Birinci Amatör Küme Play-Off’ta, B grubunda mücadele eden Gökçebeyspor, yari final ilk maçinda Karaelmasspor’u 7-3 maglup etti.

Gökçebey sahasindaki karsilasma öncesi Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ilde 45 binden fazla vatandasin ölümüne sebep oyan depremde hayatini kaybeden vatandaslari için 1 dakikalik saygi durusunda bulundu. Gökçebeyspor maça "Basimiz sag olsun Türkiyem" yazili pankart ile çikti.

Duygu yogunluguyla baslayan karsilasma, Gökçebeyspor’un 7-3 üstünlügüyle sona erdi. Gökçebey ekibine galibiyeti getiren golleri Ali, Serhan, Okay, Ibrahim (2), Abdoul Aziz kaydetti.



Gol attiklari kaleci bayginlik geçirince kendi kalelerine gol attirdilar

Öte yandan Gökçebeyspor, karsilasmada fair-play örnegi sergiledi. Karsilasmanin 40. dakikasinda Gökçebeyspor’un atagi ile baslayan kontrada Karaelmasspor’un kalecisi bayginlik geçirerek yere yigildi. Bu sirada Gökçebeysporlu Ibrahim atagi gole çevirdi. Karaelmassporlu kalecinin yere yigilmasinin ardindan dili bogazina kaçarken, ilk müdahaleyi Gökçebeyspor’un saglik ekibi gerçeklestirdi. Attigi gole sevinemeyen Gökçebeyspor centilmenlik örnegi göstererek kendi kalesine gol atti.

Karsilasma bitisinde soyunma odasina giren Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, "Sizlerle bir kez daha gurur duydum. Futbol sadece gol atmak degildir. Bunun en güzel örnegini sahada sizler gösterdiniz. Bugün maglup da olsak galip de gelsek futbolu centilmenlik içinde oynadiginiz için sizleri alninizdan öpüyorum" dedi.

Kaynak: İHA