Ergan Dagi'nda Adrenalin Dolu 'Göl Manzarali' Yamaç Parasütü

Erzincan’daki Ergan Dagi’na gelen baba kiz, kayak ile yamaç parasütünü ayni zamanda yapmanin keyfini yasadi.

Erzincan’da bulunan Ergan Dagi Kis Sporlari ve Doga Turizm Merkezi’nde konuklara, kayagin yani sira yamaç parasütü imkani da saglaniyor. Her yil binlerce yerli ve yabanci turist agirlayan Ergan Dagi, dogal güzellikleri ve göl manzarasiyla ziyaretçilerine 4 ayri pistte 12 kilometre boyunca kayak yapma firsati sunuyor. Kapali gondollarla 2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çikan yamaç parasütü sporculari, eksi 10 dereceleri bulan soguk havada Erzincan manzarasina karsi uçmanin keyfini çikariyor. Kent merkezine 17 kilometre, havalimanina 13 dakika mesafede ki Ergan Dagi’nda yer alan kayak merkezine gelen kayak severler, özellikle hafta sonu merkeze gelen sporcular ve tatilciler kayak aktivitesinin yaninda yamaç parasütü de yapmanin keyfini yasiyor.

Ergan Dagi’nin 2 bin 700 rakimina yamaç parasütü ile gelen doga ve adrenalin tutkunu baba Sedat Cengiz ile kizi Kübra, burada hazirliklarini tamamlayarak tandem (ikili) yamaç parasütü ile havalandi. Ayni zamanda hem yamaç parasütü hem de kayak yapmanin keyfini çikaran baba kiz, aktivitelerini, kaskin üzerinde bulunan aksiyon kamerasiyla saniye saniye kaydetti.

Göl manzarasina karsi uçmanin eglenceli ve keyifli oldugunu belirten Kübra Cengiz, “Ergan Dagi’ndayiz. Kanadimizi açtik ve uçusumuzu yaptik. Kar yagmaya da basladi.

Hava gayet olmasi gerektigi gibi. Biz de göl manzarasina karsi uçusumuzu yaptik. Bayagi eglenceliydi. Manzaramiz süperdi. Inisimiz de gayet iyi oldu. Herkesi Ergan Dagi’na bekliyorum. Kar yagisimiz da devam ediyor” dedi.

Doga ve adrenalin tutkunu Sedat Cengiz ise, “Burasi Ergan Dagi Kayak Tesisleri. Dogu’nun incisi, çok güzel bir kayak tesisi. Yalniz bu sene her yerde oldugu gibi kar yapmadigi için sezonu biraz geç açtik ama olsun pistlerimiz doldu. Yerler doldugu için biz de gökyüzünü senlendirmek için yamaç parasütümüzle birlikte havalandik. Uçmak için de çok güzel bir yer. Tesis her yönüyle güzel bir tesis. Haftanin 7 günü zaten burada kayak yapiliyor. Biz de güzel günlerde uçus için geliyoruz. Hem kayagi hem de yamaç parasütünü bir arada yapiyoruz. Her iki sporu da burada yapabildigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA