Baskan Kaskat Açiklamasi 'Ligin Bitmesine 12 Hafta Kala Bize Haksizlik Yapiliyor'

Adana Vefa Spor Kulübü Baskani Cengiz Kaskat, deprem nedeniyle amatör liglere ara verildigini belirterek, “Bu nedenle 1. direkt 3. lige çikarken 5. takimda dahil play-off oynayacak. Bizim 5. takimla aramizda 3 puan fark olmasina ragmen play-off disi kalmamiz haksizlik” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Elbistan ve Pazarcik ilçesinde 6 Subat günü meydana gelen ve 45 binden fazla insanin hayatini kaybettigi depremlerde 11 il etkilendi. Bu nedenle Futbol Federasyonu amatör lig maçlarini iptal edip, birincilerin direkt 3, lige çikmasina geriye kalan 4 takiminda play-off oynamasina karar verdi. Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden Adana Vefa Spor Kulübü Baskani Cengiz Kaskat, bu durumun adil olmadigini belirterek, “Biz suan 7. Siradayiz. Suan 2-3-4 ve 5. siradaki takimlar play-off oynayacak. Bizim 5. olan takimla aramizda sadece 3 puan fark var. Ligin bitmesine 12 hafta vardi. 3 puanli sistemle bu hiç de önemli bir fark degil. Bizim istegimiz birinci takimin disindaki potada olan takimlarin play-off oynamasidir. Eger bu durum düzeltilmez ise bize ve bizim gibi diger takimlara haksizlik yapilmis olacak” diye konustu.

Kaskat, Vefa Spor olarak çok iyi tesislere sahip olduklarini bir çok takimda olmayan tesislerinin bulundugunu bu nedenle 3. ligi hak ettiklerini, takim ilk kuruldugunda pandemi magduru olduklarini simdi de deprem magduru olmak istemediklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA