Nasuh Akar 20 Yas Alti Kadinlar Türkiye Güres Sampiyonasi Tamamlandi

Yozgat’ta düzenlenen Nasuh Akar 20 yas alti Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi final müsabakalarinin ardindan tamamlandi.

Yozgat’ta 29-30 Mart günlerinde Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Güres Federasyonu’nun ortaklasa düzenledigi Nasuh Akar 20 yas alti Kadinlar Güres Türkiye Sampiyonasi, 38 ilden 200 sporcunun katilimiyla tamamlandi. Yalova Termal Belediyesi takim halinde Türkiye sampiyonu olurken MKE Ankaragücü Spor Kulübü ikinci ve Tekirdag Çorlu Belediyesi üçüncü oldu.

Yalova Termal Belediyesi sporcusu Sevval Çayir, mutluyum oldugunu belirterek, "Önümde Avrupa ve Dünya Sampiyonasi var. Orada da en güzel sekilde ülkemi temsil edecegim. Hedefim bu sene için Avrupa ve dünya sampiyonu olmak. Ileri de de olimpiyat sampiyonu olmak istiyorum" dedi.

Türkiye Güres Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüs de, "Güres Federasyonu’nun faaliyet programinda yer alan U17 ve U20 Türkiye Sampiyonasi Yozgat’ta gerçeklestirildi.

Burada çesitli illerden yaklasik 800’e yakin sporcumuz katilim gösterdi. Birbirinden çekismeli müsabakalara sahne oldu. Burada Dünya ve Avrupa sampiyonalarinin kadrolarini belirliyoruz. Önümüzde yapilacak olan uluslararasi turnuvalarin kadrolarini belirliyoruz. 2024 yilinda yapilacak olan olimpiyat kadrolari bu maçlar sonunda belirlenecek. Turnuvada emegi geçenlere tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Müsabakalar sonunda Zerda Demir 50 kilogramda, Emine Çakmak 53 kilogramda, Tuba Demir 55 kilogramda, Sevval Çayir 57 kilogramda, Sevim Akbas 59 kilogramda, Selvi Ilyasoglu 62 kilogramda, Duygu Gen 65 kilogramda, Ayse Erkan 68 kilogramda, Hatice Nur Sari 72 kilogramda ve Nazar Batir ise 76 kilogramda Türkiye sampiyonu oldu.

Kaynak: İHA