Ibrahim Turgut Açiklamasi 'Ayristirici, Bölücü, Kin, Nefret Kusan Söylemler Oldu Mu Rizeli Olarak Sesimiz Çikar'

Çaykur Rizespor Kulüp Baskani Ibrahim Turgut, hedeflerinin sampiyon olarak Süper Lig’e çikmak oldugunu söyledi. Ayrica bazi maçlarda yapilan protestolar üzerine yapilan açiklamadan dolayi hedef alinmalarina cevap veren Turgut, "Böylesine bir durumda çikip da ayristirici, bölücü, kin, nefret kusan söylemler oldu mu bizimde Rizeli olarak sesimiz çikar" dedi.

Süper Toto 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor Baskani Ibrahim Turgut, yarin oynayacaklari Samsunspor maçi öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Turgut, hedeflerinin sampiyon olarak Süper Lig’e çikmak oldugunun altini çizdi. Kaliteli transferler yaptiklarini ifade eden Ibrahim Turgut, "Insallah dostça ve sportmence galip gelmeye çalisacagiz. Süper Lig yolunda sampiyon olarak çikmayi hedefliyoruz. Iyisiyle, kötüsüyle, acisiyla, tatlisiyla bir sezon geçirdik. Yapabildiklerimiz oldu, yapamadiklarimiz da oldu. Yapmak istediklerimiz oldu, yapamayabildiklerimiz oldu. Ilk sezon bazi transferler yaptik. Bunlardan bazilari istedigimiz verimde oldu, bazilari olmadi. Isin basinda suna karar vermistik, popülist politika, popülist bir hareket izleyip ilk anda alkis alip günün sonunu düsünmeyen degil, biz günün sonunu hesap edip, Rize’nin, Rizelinin sevdasi olan Rizespor’umuzun günün sonunda en iyiye, en dogruya götürmeyi hedefledik. Çok düsündük, ince eledik, sik dokuduk ve geldigimiz noktada ara sezon ve devre arasinda ciddi transferler yaptik. Süper Lig dahil en fazla transfer yapan biz olmus olabiliriz. Bu bizim bu konudaki hirsimizi, istegimizi, ne düsündügümüzü de ortaya koyuyor. Her transferin zahmetli serüveni var. Bunlari alip buraya getirmek, bize hangileri lazim, basariya ulasmak için dogru transfer hangisi, birinci sezondaki transferin hatalarin tekrar olmamasi için. Transferlerimizin tamamina yakini isabetli. Çok kaliteli transferler oldu. Biz güçlü bir sekilde Süper Lig’e çikalim. Çiktiktan sonrada Süper Lig’de de tutunmayi degil, güçlü bir sekilde mücadelemizi sürdürmeyi planliyoruz. Sehrimizin, Rizelilerin Rizespor’a gönül verenlerin hepsini biliyoruz. Bu sorumluluk çok ciddi bir sorumluluk. Biz de bu sorumlulugunun agirliginin farkindayiz. Insallah bu sorumlulugu basariyla tamamlamayi düsünüyoruz. Kulübümüzün vadesi gelmis, ödenmeyen hiçbir borcu yoktur" dedi.



"Kendini bilmez üç, bes kisiye de pabuç birakmayiz"

Çaykur Rizespor’un bazi maçlarda yapilan protestolari üzerine yaptigi kinama açiklamasinin sosyal medyada taraftar guruplari tarafindan elestirilmesine de deginen Turgut, hassasiyetlerinin depremden kaynakli zor süreçten kaynaklandigini ifade ederek, "Bizim ne Fenerbahçe, ne Besiktas, ne Galatasaray, ne de baska bir kulüple hiçbir sikintimiz, hiçbir kinimiz, hiçbir olumsuz fikrimizde yok. Biz ülkemizin böylesine büyük bir felaketten geçerken yazi da da belirttigimiz gibi atilan gollere sevinmeye bile utanirken, ülkemizin her zamankinden daha çok milli olmaya, bir olmaya, beraber olmaya, sahsim ve kulübüm olarak birligine beraberligine bu kadar önem veren bir kulüp olarak bizim hassasiyetimiz asla büyük kulüplerin hiçbirine degildir. Hepsiyle de iyi diyaloglarimiz vardir. Taraftariyla da iyi diyalogumuz vardir. Kulüp üyeleriyle iyi diyalogumuz vardir. Baskanlariyla da iyi diyalogumuz vardir. Bizim hassasiyetimiz ülkemizin geçtigi zor süreçten milletimizin de birlik ve beraberlik durusuna zarar verdigini düsündügümüz birkaç kendine bilmezedir. Bizim söyledigimizi bunun disina tasiyip Rizespor’u ve sahsimi bu kurumlarla zitlasan, bu kurumlara karsi olan taraftara göstermeye çalisanlarin hepsi de büyük yanlis ve ayristirma içerisinde olanlardir. Biz Rizeliyiz, Rizeli dediginde ülkenin birligini, ülkenin menfaatini, beraberligi isteyen olmustur. Böylesine bir durumda çikip da ayristirici, bölücü, kin, nefret kusan söylemler oldu mu bizim de Rizeli olarak sesimiz çikar. Elbette ki saygimizi ve sevgimizi yerini biliriz ama kendini bilmez üç, bes kisiye de pabuç birakmayiz. Bunu kurumlarla, bunu taraftarla, bunu sokakla özdeslestirenler, bölücülük yapiyordur ve ayrimciligi yapan kendileridir. Biz asla bu kurumlarla derdimiz yoktur. Üç, bes kendini bilmeze, ayrimcilik yapmak isteyene, ülkenin huzurunu kaçirmak isteyene de söyleyecek sözümüz de her zaman olur" diye konustu.



"Rizespor, Rizeli gibi ne yapmasi gerekiyorsa yapti"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan organize edilen ’Omuz Omuza’ kampanyasina kulüp olarak destek verdiklerini ancak bunun Allah ile kul arasinda oldugu için paylasmaktan kaçindiklarini kaydeden Ibrahim Turgut, "Herkesin bir tavri ve inanci olur. Bizim de inancimiz bir elin verdigini, diger el duymasin. Bazen bazi seyler tesvik maksatli edilebilir ama Rizespor’un öyle bir reklama, Rizelinin öyle bir reklama ihtiyaci yok. Bizim ne yaptigimizi, Rizespor’un yaptigini, buradaki arkadaslarin yaptigini Allah biliyor. Bu islerde vicdan ve Allah için yapilmalidir. Biz böyle bir yarisa girmis olsak büyüklerin yüzü kizarirdi ama biz onun pesinde degiliz. Rize senin gibidir, Rizeli, Rizeli gibidir ne yapmasini bilir. Rizespor, Rizeli gibi ne yapmasi gerekiyorsa yapti. Bunlar Allah’la olan, vicdanimizla aramizda olan islerdir. Bu konuda emin olun öndesiniz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA