Karamanli Sporcular Bursa'dan Madalyalarla Döndü

Karaman Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, Atletizm U14 ve U16 Türkiye Sampiyonasinda dereceler elde ederek madalyalarla dönen sporculari makaminda kabul etti.

Bursa’da gerçeklestirilen Atletizm U14 ve U16 Türkiye Sampiyonasi yarislarinda elde ettikleri derecelerle Karaman’in adini duyuran sporcular, Zübeyde Hanim Ortaokulu Müdürü Yüksel Saglam, Antrenörleri Mevlüt Inanir ve Zuhal Kaya ile birlikte Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’i ziyaret ederek basari öykülerini anlatti. Türkiye U14 Türkiye Sampiyonasinda 81 ilden toplam bin 280 sporcunun katildigi yarismalarda atletizm erkekler bin metrede ve uzun atlama branslarinda Zübeyde Hanim Ortaokulu ögrencisi Muhammed Kerem Akkus Türkiye 3’üncüsü oldu. Sehit Polis Hakan Yilmaz Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Eyüp Ensar Ertas da bin metrede Türkiye 5’incisi olarak Karaman’i en iyi sekilde temsil etti. Zübeyde Hanim Ortaokulu ögrencileri Emine Çekceoglu ile Zisan Hakan, Mümine Hatun Ortaokulu ögrencisi Süheda Sürmeci, Alparslan Ortaokulu ögrencisi Ayse Rüveyda Özdemir’den olusan bayan takimi büyük bir basariya imza atarak 4x200 bayrak yarisinda Türkiye 2’ncisi oldu. Karamanli sporcularin Bursa’daki madalya yagmuru U16 Türkiye Sampiyonasinda da devam etti. Uzun atlama bransinda yarisan Sinav Koleji ögrencisi Yasar Dökme tüm rakiplerini geride birakarak altin madalyanin sahibi oldu. Yasar Dökme ayrica yüksek atlama kategorisinde Türkiye 2’ncisi olarak madalyalarina bir yenisini ekledi. Son olarak kadinlar 60 metre engellide yarisan Sinav Koleji ögrencisi Nesrin Tuana Özkal, Türkiye 5’incisi olarak Karaman’in gururu oldu.

“Kazanilan her zaferin arkasinda çekilen bir çile ve sarf edilen bir emek vardir”

Almis olduklari madalyalarla Karaman’i en iyi sekilde temsil eden basarili sporculari tebrik ederek sözlerine baslayan Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, elde edilen basarilarin tesadüf olmadiginin altini çizerek, kazanilan madalyalarin disiplinli çalismanin bir ürünü oldugunu söyledi.

Çaliskan, “Öncelikle sizleri elde ettiginiz basari ve kazanmis oldugunuz madalyalardan dolayi cani gönülden tebrik ediyorum. Sizler Karaman’in gururu oldunuz. Bu basarilar sizin için bir baslangiç olsun. Yolunuz uzun ve yorucu olabilir. Ama unutmayin ki kazanilan her zaferin arkasinda çekilen bir çile ve sarf edilen bir emek vardir. Sizler kazanmis oldugunuz madalyalarla çalismanizin ve emeginizin karsiligini aldiniz. Insallah sizleri gelecekte kazanmis oldugunuz basarilarla isminizi duymaya devam ederiz. Basarinizdan dolayi sizi tekrar tebrik ediyor, bu basarida emegi olan antrenörlerinize, okul yöneticilerinize ve ailenize tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, Il Millî Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan’in basarili sporculari ödüllendirmesi ve günün anisina çekilen fotograflarla sona erdi.

Kaynak: İHA