Jet Kravatçi Sebahattin Kara Açiklamasi 'Dünyada Rakibim Yok'

Giresun’un Görele ilçesinde yasayan Sebahattin Kara, “tek hobim” dedigi kravat baglama tutkusunu rekora çeviriyor. Arkadas çevresinin “Jet Kravatçi” olarak tanimladigi Kara, 2 saniyede kravat baglayarak görenleri saskina çeviriyor.

Kravat baglama rekorunu 2 saniyeden 1 saniyeye inerek Guinness Rekorlar Kitabi’na girmek oldugunu söyleyen Kara, “Kravat baglamadaki rekorum 2 saniye, yeni buldugum teknikle bunu 1 saniyeye düsürerek kendi rekorumu kendim egale ederek Guinness Rekorlar Kitabina girmek istiyorum. Tek rakibim yine kendimim. Dünyanin hiçbir yerinde bana rakip olacak kimse yok. Hala çalismalarima daha hizli olmak için devam ediyorum. Ayrica bagladigim kravatlarda bogulma riski de yok. Olasi bir kavga ani, ya da arabada kaza aninda bir yere sikistiginda kravat kendiliginden çözülür. Bagladigim bu kravat nereden çekilirse çekilsin çekenin elinde kalir, bogulma riski yoktur” dedi.



Izleyenler sasiriyor

Cumhuriyet Meydaninda yaptigi kravat baglama sovunu izleyen vatandaslardan Serdar Sahin, kravat baglamak bazilari için zor bir is olsa da Sebahattin Kara için adeta bir yetenege dönüsmüs ifadelerine yer verirken, Sükrü Dede ise, “Sebahattin agabeyimiz ilçemizde sevilen bir agabeyimiz hizli kravat baglama konusunda dünya çapinda ünlü bir isim ilginç bir yetenek nerden aklina geldi bilmiyorum ama Guinness Rekorlar Kitabina girmeyi basaracak kadar bu isi benimsemis ilçemizin de bu anlamda adinin duyulmasi anlaminda basarili bir is çok sevdigimiz bir arkadasimiz kendisiyle gurur duyuyor ve basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA