Cristiano Ronaldo'dan Yeni Dünya Rekoru

Portekiz’in dünyaca ünlü yildizi Cristiano Ronaldo, Lihtenstayn ile oynanan Avrupa Sampiyonasi grup elemeleri karsilasmasinda milli formayla en fazla maça çikan oyuncu olurken, mücadeleyi 2 golle tamamladi.

Portekiz, EURO 2024 Elemeleri J Grubu ilk maçinda Estadio Jose Alvalade Stadyumu’nda Lihtenstayn’i konuk etti. Mücadeleye 11’de baslayan ve 197. kez milli takim formasini giyen Cristiano Ronaldo, ‘milli takim formasiyla en çok maça çikan futbolcu’ oldu.

Portekiz, sahadan 4-0’lik skorla galip ayrilirken Avrupa Sampiyonasi grup elemelerine de 3 puanla basladi.

Ev sahibi ekip Cancelo ve Bernardo Silva’nin golleriyle 2-0 öne geçerken, Ronaldo 51 ve 63. dakikalarda kaydettigi gollerle takiminin galibiyetinde önemli rol oynadi. Milli takimlarda en çok gol atan futbolcu unvanini gelistiren 38 yasindaki yildiz, bu sayiyi 120’ye yükseltirken; milli formayla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu oldu.

2004 yilinda Yunanistan ile oynanan müsabakada milli formayla ilk golüne imza atan Ronaldo, araliksiz her yil gol atmayi basardi.

Öte yandan 2022 FIFA Dünya Kupasi sonrasi teknik direktörlük degisikligine giden Portekiz’de Roberto Martinez, ilk resmi maçindan galip ayrildi. Portekiz, grubun ikinci maçinda 26 Mart’ta Lüksemburg ile deplasmanda karsilasacak.

Kaynak: İHA