Bayburt'ta Satranç Turnuvasi Sona Erdi

Bayburt Milli Egitim Müdürlügü ile Türkiye Satranç Federasyonu Bayburt Il Temsilciligi tarafindan Okul Sporlari Bayburt Satranç Seçme müsabakalari gerçeklestirildi.

Küçükler, yildizlar ve gençler kategorisinde yogun bir katilimla gerçeklesen turnuvayla ilgili amacin satranç sporunu çocuklara asilamak, onlara sevdirmek oldugu kaydedilerek, “Satranç dünyanin her yaninda her gün oynaniyor ve farkli kültürlerden farkli geçmislere sahip insanlari bir araya getiriyor. Satrancin faydalari saymakla bitmez ancak özetlemek gerekirse insanlara kazanmayi ve kaybetmeyi ögretir, çocuklarin egitimine ve odaklanmaniza yardimci olur, özgüveni arttirir, problem çözme yetenegini gelistirir ve beyni çalistirir. Çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak ve satranç sporunu daha iyi ögrenmeleri için mücadeleye devam edecegiz" denildi.

Okul sporlari dahilinde yapilan satranç müsabakalari küçükler, yildizlar ve gençler kategorisinde tamamlanirken dereceye giren okullar için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA