Alanyaspor Baskani Çavusoglu Açiklamasi 'Maçin Sonucuyla Oynandi. Ben Böyle Bir Penalti Görmedim'

Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, Türkiye’de futbolu 4 büyüklerin yönettigini, onlar ne derse o oldugunu, Türk futbolunun da, hakemlerin de baski altinda tutuldugunu ifade etti. Baskan Çavusoglu Fenerbahçe maçinda da buna benzer bir örnek yasandigini belirterek "Maçin sonucuyla resmen oynandi. 21. dakikada rakibimize kirmizi kart verilmedi. Aleyhimize verilen ikinci penalti karari yanlis. Bize göre penalti falan degil. Ben böyle bir penalti görmedim. Maç sirasinda tweetler atiliyor. Hakem elini arka cebine götürüyor, kulagini elliyor, sonra sari kart çikariyor" dedi.

Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) düzenledigi ’Alanya’nin Degerleri’ programinin konugu oldu. Programa Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavusoglu, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Baskani Mehmet Ali Dim, ALGC Baskani Ferit Kesen ve yönetim kurulu katildi.

ALGC Baskani Ferit Kesen, basin mensuplari olarak Corendon Alanyaspor’u yillarca alt liglerde takip ettiklerini belirterek, “Herkes Süper Lig’i bir hayal olarak görüyordu ancak Hasan baskan buna inaniyormus. Alanyaspor’umuz Süper Lig’in gediklisi oldu. Kendisi, Alanya’miz var oldugu sürece efsane baskan olmaya devam edecektir. Biz bugün kendisini burada agirlamaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim, “Alanya’nin marka tasiyicisi olan Alanyaspor’umuzu önümüzdeki yillarda uluslararasi arenada daha çok görecegimize inaniyorum. Dünya markasi bir sehir olan Alanya’nin, her yil Avrupa’da temsil edilmesi, hatta Alanya markasina katki saglayacak transferler yapmasi ortak dilegimiz” diye konustu.

Alanyaspor Baskani Hasan Çavusoglu ise gelinen noktada yayin gelirlerinin çok düstügünü ve mevcut yayin gelirlerinin birçok kulübün oldugu gibi Alanyaspor’un da bütçesinin sadece üçte birini karsiladigini söyledi.

Bütçenin geri kalanini sponsorlarla ve yönetim kurulu olarak karsilamaya çalistiklarini dile getiren Çavusoglu, “Yabanci futbolcularin maasini zaten dövizle ödüyoruz. Türkiye’de yabanci futbolcu sayisi da bana göre çok fazla. Federasyonun bunu düsünmesi gerekir. Önceki federasyonda bir karar aldilar. Bu sayiyi kademeli olarak düsürmeye çalistilar. Yeni federasyon da baskilara dayanamadi, yine ayni seviyede kaldi” dedi.

Türkiye’de futbolu 4 büyüklerin yönettigini kaydeden Çavusoglu, “Onlar ne derse o oluyor. Hep kaos olusturma çabasi içerisine giriyorlar. Biri maç kaybettiginde bir sey söylüyor. Digeri maç kaybettiginde baska bir sey söylüyor. Sürekli Türk futbolu da, hakemler de baski altinda tutuluyor” ifadelerini kullandi.

Çavusoglu: "Maçin sonucuyla oynandi"

Fenerbahçe maçinda da buna benzer bir örnek yasandigini kaydeden Çavusoglu, “Maçin sonucuyla resmen oynandi. 21. dakikada rakibimize kirmizi kart verilmedi. Aleyhimize verilen ikinci penalti karari yanlis. Bize göre penalti falan degil. Ben böyle bir penalti görmedim. Maç sirasinda tweetler atiliyor. Hakem elini arka cebine götürüyor, kulagini elliyor, sonra sari kart çikariyor. Benim gördügümü tüm Türkiye gördü. VAR’in basindaki arkadaslarin da hakemi incelemeye davet etmesi gerekir. 5 yasindaki çocuga da sorsan buna kirmizi kart der. Net bir sekilde belli. Baski, yaygara, kaos, yani Türk futbolu abluka altinda. Bu sekilde Anadolu kulüplerinin yasama sansi yok. Kirmizi kart olayinda neden VAR’a gitmiyorsun. Elini kirmizi kart için arka cebine attiktan sonra neden vazgeçtin. Gerçekten artik Türk futbolu falan bu sartlar altinda yönetmek istemiyoruz. Türk futbolu iyiye gitmiyor. Maalesef bu sartlar altinda gerçekten Türk futbolunda yöneticilik yapmakta zor. Türk futbolu içerisinde bulunma konusunda da insanlar isteksiz hale geliyor. Aksam ki maçta da bunlari yasadik” diye konustu.

Anadolu takimlarinin yasadigi sorunlarin ortak karar alinmasi için Kulüpler Birligi’nde görüsülüp görüsülmediginin sorulmasi üzerine Çavusoglu söyle konustu: “Kulüpler Birligi’nde birlik beraberlik yok. Ben Kulüpler Birligi toplantilarina gitmiyorum. Bundan önceki baskan döneminde de gitmiyordum. Simdiki baskan döneminde de gitmiyorum. Gitmememin de sebepleri var. Kulüpler Birligi Baskani dedigin insan, kulüp baskanlarinin hepsini toparlar. Göksel Gümüsdag zamaninda bütün kulüp baskanlari toplantilara katiliyordu. Sonra Mehmet Sepil baskan oldu, benim de baskan yardimcisi oldugum dönemde, Mecnun Otyakmaz baskanim ile birlikte yine tüm kulüp baskanlari geliyordu. Son iki dönemin baskani, kulüp baskanlarini bir araya toparlayamadilar. Maalesef böyle durum. Su anda Kulüpler Birligi Whatsapp grubunda olmayan baskanlar var.”

Kaynak: İHA