TTF Baskani Cengiz Durmus Açiklamasi 'Dünyanin En Iyisi Olmak Için Çalisiyoruz'

Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, ITF World Tennis Masters Tour Dünya Sampiyonasi’na ev sahipligi yapmaktan dolayi mutlu olduklarini söyleyerek, “Biz her yaptigimiz etkinligin ülkemiz adina kazanç olmasini planlayan bir federasyonuz. Dünyanin en iyisi olmak için de çalisiyoruz” dedi.

Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) senyör takviminin en prestijli turnuvasi olan ITF World Tennis Masters Tour Dünya Sampiyonasi 19 Mart-1 Nisan 2023 tarihleri arasinda Antalya Manavgat’ta gerçeklestirilecek. 30-50 yas arasinda 5 farkli yas kategorisinde dünyanin dört bir yanindan sporcularin ülkesini temsil etmek için Antalya’ya geldigi turnuvada 37 ülkeden 163 takim ve yaklasik bin 200 sporcu mücadele edecek.

Yarin baslayacak olan sampiyona öncesi tüm takimlarin katilimiyla bir açilis seremonisi yapildi. Burada basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, “Dünya Takimlar Sampiyonasi ve Ferdi Sampiyona’nin ülkemizde yapiliyor olmasinin heyecaniyla hazirliklar yapmaya basladik. Tabii öncelikle geçmis günlerde yasamis oldugumuz asrin felaketi olarak bilinen felaketten dolayi çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin, basimiz sag olsun. Ama sporun iyilestirici gücünü de bildigimiz için faaliyetlerimize devam edip, dünyadan gelen her sporcuyu ülkemizde misafir edip, misafir ettikten sonra da birer temsilcimiz olarak göndermeyi planladigimiz turnuvalardan bir tanesi. 37 ülkeden 163 takimin katildigi, 10 gün sürecek bir turnuvanin yaklasik bin 200 sporcu, çevresiyle birlikte 2 bin kisinin misafir edildigi bir dönem yasiyoruz. Elbette tenisin gelisimi bizim adimiza, ülkemiz adina çok anlamli buldugumuz bir haftada Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun yönetim kurulunu burada toplamasi hem ülkemizde yasanan bu talihsiz olaylardan sonra bize moral olmasi açisindan önemli hem de Türkiye’nin tenis ülkesi oldugu anlamini söyleyebilirim. Bizler de sporun ve tenisin en iyi yere gelebilmesi adina dünya sampiyonasi yaptigimiz yerde gelecekte dünyanin en iyi sporcusunu yetistirebilen ülke oldugumuza inaniyoruz. Anlamli buldugumuz bu turnuvalarin sporcularimiz açisindan çok da önemi var. Biz ülkemizin her noktasinda herkesin tenis oynayabildigini biliyoruz ve bunu da dünyaya ispat ediyoruz. Dünya tenisi bu hafta burada, bizimle birlikte. Biz de sporcularimizda birlikte hem misafirlerimizi agirlayip hem onlara ülkemizin güzelliklerini anlatip ayni zamanda spor turizmine de katki saglamis olacagiz. Biz her yaptigimiz etkinligin ülkemiz adina kazanç olmasini planlayan bir federasyonuz, hedefleri olan bir federasyonuz. Bu hedeflerimize ulasabilmek için hem ulusal turnuvalar hem uluslararasi turnuvalarin en fazla yapilarak, en fazla sporcuya sahip oldugumuz yerde dünyanin en iyisi olmak için de çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Durmus, ayrica ITF World Tennis Masters Tour Dünya Sampiyonasi’nda Türkiye’yi, 30-50 yas arasi 40 sporcunun temsil edecegini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA