Senol Günes Açiklamasi 'Milli Araya 3 Puanla Girdik'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, milli takim arasina 3 puan ile girdiklerini söyledi. Günes, milli aranin ardindan oynayacaklari Fenerbahçe derbisini iyi bir sekilde geçirmeleri durumunda daha farkli seyler konusabileceklerini dile getirdi.

Besiktas, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasinda sahasinda karsilastigi Istanbulspor’u 3-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutlayarak sözlerine baslayan Senol Günes, “Kazanmamiz gereken maçti. Rakibin de gücünü biliyoruz. Kendine güveni vardi. Konum ve isim olarak geride olsa bile rahatlikla kontrataga çikmayi becerebilen bir takim. Ilk yari tamamen oyuna hakimdik, kontrataga izin vermedik. Rakip kazaninca 1 ve 2. bölgeden hizli çikmaya çalisti. Biz topu kullanirken geride ve yavas kulandik. Kenarda ortalarimizi bulusturamadik. Toplamda 40’a yakin ortamiz var. Ilk yari sut atmadik, ikinci yari attigimiz sutlar gol oldu. Iyi taraflarindan biri Ghezzal oyunda elinden geleni yapti. Teknik ve oyun zekasi iyi oldugu için çalisti. Isabetli ortalar ne kadar iyi gelirse bulusmalar da o kadar kolay oluyor” seklinde konustu.



“3 puan ile milli araya girdik”

Istanbulspor müsabakasindan iki sakat oyuncu ile ayrildiklarini belirten Günes, “2-0 dan sonra oyun kontrolümüzdeydi. Biz de bazi oyunculari çikarip, yenilerini aldik. Alex’i aldik. Daha çok top tutmamiz gerekirken daha fazla kontra yedik. Gol sayimiz düsebilir. Rakibin pozisyonu yok, atagi yok gol yedik. Yedimiz gol oyun disiplinini tamamen kopardi. Orta sahayi da kaybetmistik. Sonra toparladik. Kontrol bizde olarak devam ettik. 3-1’e gelmesi sevindirici. Taraftarin böyle havada destegi takdire sayan. 3 puanla ayrilip milli araya iyi girdik. Çarsamba idmana baslayacagiz. Tayyip’in sakatligi vardi. Masuaku da ayni sekilde. 2 sakat ile sahadan çiktik” ifadelerine yer verdi.

“Böyle goller yerseniz hiçbir seyin altindan kalkamazsiniz”

Hiçbir müsabakada rakibe ezilmediklerine deginen Günes, “Top kayiplarimizi daha az yapacagiz. Ilk yarida yapmamiz gerekenleri ikinci yari yaptik. Skor da bazen etkiliyor 2-0’in rahatligi var. Böyle goller yerseniz hiçbir seyin altindan kalkamayiz. Hiçbir maçta rakibe ezilmedik. Sivas da dahil. Savunma yaparak yendi bizi. Bugün de öyle. Bunlar avantaj. Baskilari zaman zaman çok iyi yapiyoruz. Biz bu dalgalanmalari geçirecegiz. Oyuncular da yer bulacaklar. Orta sahadaki oyuncularin yeteneklerine inaniyorum. Aboubakar’in yükselen grafigi var Cenk çalisiyor. Muleka gelirse rekabet olacak. Takim olmaya döndük. Kazanmayi hak etmedik kimse diyemez” diye konustu.



“Fenerbahçe maçini iyi geçersek çok daha baska seyler konusuruz”

Senol Günes, milli takim arasinin ardindan oynayacaklari Fenerbahçe derbisinin sorulmasi üzerine, “O maça çok var. Bugünden itibaren milli takim oyunlarimiz var. 14 oyuncu gidecek. Yarisindan çogu yok. Çarsamba idmanlara baslayacagiz. Gelenlerin ne durumda gelecegini bilmiyoruz. Ligin ertelenmesi maçlarin geri atilmasi dengeleri bozdu. Oyuncularimizi, takimi biliyoruz. Bazi sistem degisimleri yapmamiz gerekebilir. Güzel maç olacagini düsünüyorum. O maçi iyi geçersek çok daha baska seyler konusuruz” cevabini verdi.

“Bu tip yorumlari dogru bulmuyorum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus’un ‘Türkiye’de maçlar sahada degil masada kazaniliyor’ açiklamasi ile ilgili ise, “Hiçbir sey söylemiyorum. O tip yorumlari dogru bulmuyorum. Besiktas’in haksizliga ugramasini dogru bulmuyorum. Saygisizlik yapilmasini dogru bulmuyorum. Talep ve beklentimiz yok, isimize odaklaniyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA