Galatasaray'dan Lale Orta Açiklamasi

Galatasaray Kulübü, Kasimpasa maçiyla ilgili son günlerde yer alan iddialar üzerine açiklama yaparak, MHK Baskani Lale Orta’ya tepki gösterdi.

Sari-kirmizili kulüpten konuyla ilgili yapilan açiklamada,

"Geçtigimiz haftadan bugüne yasanan ve hala inanmakta zorlandigimiz gelismeler yüzünden asagidaki konularin taraflarinca en kisa zamanda açikliga kavusturulmasini bekliyoruz:

- Kasimpasa maçinda oyuncumuz Nicolo Zaniolo’ya yapilan kasti hareketin, maç sonrasi tüm kamuoyu gibi hakem hocalari tarafindan da kirmizi kartla cezalandirilmasi gerektigi degerlendirilmistir. Bu pozisyonla baglantili hafta içi ortaya çikan görüntü ve devam eden tartismalara ragmen sakin kalarak Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve baskaninin yapacagi açiklama ile tüm spekülasyonlari sona erdirecegine inandik.

Geldigimiz noktada, MHK Baskani Lale Orta’nin verdigi demeç, yayinci kurulusa siparis görüntü servis ettigi yönünde basinda yer alan iddialari dogrulayan bir itiraftir.

Lale Orta, bu itirafla VAR odasindaki görüntüleri disariya sizdirdigini, MHK’nin görev tanimi disina çikarak hakem yorumcularina baski yaptigini zimnen kabul etmistir. Kendisinin tarafsizlik ilkesini göz ardi ederek, kamuoyundaki algilari dizayn etme misyonunu üstlenmis oldugu apaçik ortadadir.

Bu zamana kadar yapilmis tüm hakem hatalarindan daha vahim olan, adaletin terazisine direkt müdahale olan bu hareketin nasil bir niyetle yapildigini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Lale Orta’dan, hazirlanan özet görüntüyü bizzat kendisi tarafindan gönderilen görüntüyle degistirmesi konusunda açiklama bekliyoruz.

Maç sonrasinda yayinci kurulus disinda baska yayin kuruluslarini aradigi ve telkinde bulundugu iddialari hakkinda açiklama bekliyoruz.

Eski hakemleri arayarak kendisine karsi yapilan bir operasyon oldugu seklinde ifadelerle kamuoyunu manipüle etmeye çalistigi iddialari hakkinda açiklama bekliyoruz.

Ve soruyoruz; itiraf ve iddialar isiginda bu kisinin adaleti saglamakla görevli, önemli bir kurulun baskanliginda bulunmasi ne kadar dogrudur?

- Dün aksam oynadigimiz Konyaspor maçinda oyuncumuz Léo Dubois’a yapilan, hakem hocalari tarafindan da tartismasiz kirmizi kart olarak nitelendirilen müdahale anlasilmaz bir sekilde sari kartla geçistirilmistir.

Yine maçin ilerleyen dakikalarinda ayni Konyaspor oyuncusuna ikinci sari kart verilmemistir.

Bu kararlarin hangi hakem akliyla verildigi ve VAR hakemleri dahil yapilan konusmalarin Federasyonumuz tarafindan detayli bir sekilde incelenmesi ve VAR’a bir müdahale olup olmadiginin açikliga kavusturulmasi gerekmektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konulari titizlikle degerlendirerek en temel görevi olan adaleti saglama adina gerekli adimlari atmasini ve sorusturmalari yapmasini beklemekteyiz.

‘Bir kulüp için degil, herkes için adalet!’ diyerek çiktigimiz bu yolda, kulübümüze özel kurulan hiçbir oyunun seyircisi olmayacagimizi da tüm spor kamuoyuna bildirmek isteriz" denildi.

Kaynak: İHA