Depremzede 100 Çocuk, Gösteri Maçini 2-0 Kazandi

Bartin’da geliri depremzedelere bagislanacak olan gösteri maçinda kenti Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Bartinspor ile 100 depremzede çocuk yesil sahada karsi karsiya geldi. Maçi 2-0 kazanan depremzede çocuklar büyük sevinç yasadi.

Bartin, Ulus ve Adbipasa Yardimlasma Dernegi (BUKAD) tarafindan organize edilen spor organizasyonunda Bartinspor, 100 depremzede çocukla gösteri maçi yapti. Bartin Atatürk Stadyumu’nda oynanan gösteri maçi öncesinde üstlerinde ay-yildizli Milli Takim formasi ile sahaya çikan depremzede çocuklar oyunlar oynayarak eglendi.

Afet bölgesinde görev yapan arama kurtarma ekiplerinin alkislarla selamlandigi stadyumda gösteri maçini depremzede aileler ve çok sayida vatandas takip etti.

Depremzede çocuklardan 16 yasindaki Iklimay Akdag, "Bugün buraya maç yapmaya geldik. Tam 100 çocukla maç yapacagiz. Çanakkale Zaferi ile beraber. Bugün burada maçin iyi geçecegini düsünüyorum. Biz daha kalabaligiz ama hangimizin kazanacagini bilmiyorum. Dostluk kazansin. Önemli olan burada eglencesi, mutlu olabilmek. Onun için burada 100 çocuk olarak, depremzede olarak toplandik" dedi.

Depremzede çocuklardan biri olan 15 yasindaki Gülnisa Demir ise maç öncesi yaptigi konusmada, "Kahramanmaras Elbistan’dan geldim. Evlerimizi kaybetsek de kaybettiklerimizle güçleniyoruz. O yüzden maçi da biz alacagiz. Alamasak bile dostluk kazansin. Çünkü biz dostuz burada" ifadelerinde bulundu.

Deprem sonrasi Kahramanmaras’tan Bartin’a gelen ve KYK yurdunda misafir edilen ailelerden Mehmet Çagal ve Tugba Çagal çifti ise, "Biz Adiyaman’dan geldik. Evimiz tamamen yikildi. Is yerimizde yikildi. Burada yurtta kaliyoruz. Çocuklar egleniyor, sag olsunlar herkes yardimci oluyor. Bartin halkina çok tesekkür ediyoruz. Bize çok yardimci oldular. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz" seklinde konustu.



Ergün Penbe: "O kadar güçlü bir ülkeyiz ki çok çabuk üstesinden gelebilecegimize inaniyorum"

Gösteri maçinda Bartinspor formasi giyen eski milli futbolcu Ergün Penbe ise geliri depremzedeler için kullanilacak gösteri maçinda olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, "Talihsiz bir deprem yasadik. 100 yilin felaketlerinden birini yasadik. Yasamayan bilemez. Gerçekten orada kaybettiklerimiz ve orada göçük altindan çikip hayatlarina devam eden insanlar adina çok üzücü bir olay. Allah Insallah bir daha ülkemize yasatmaz. Bu konuda herkese büyük isler düsüyor. Özellikle çocuklarimiza, onlara tutunabilecegi, mesgul olabilecekleri bir seyler vermemiz lazim ki bu psikolojiden uzaklastirabilelim. O kadar güçlü bir ülkeyiz ki çok çabuk üstesinden gelebilecegimize inaniyorum. Çünkü her zaman kenetlenmesini bilen, düstügü zaman yerden kalkmasini bilen bir ülkeyiz. Kenetlenme konusunda her zaman diger ülkelere göre çok daha iyi ve basarili olan bir ülkeyiz. Herkesten Allah razi olsun emegi geçen. Bende burada olmaktan son derece mutluyum" dedi.

Maç sonunda Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan, depremzede çocuklarin giydigi formalari imzalayarak, çocuklarla hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: İHA