Çolakoglu Açiklamasi '100 Yillik Kulübün Hakem Hatalariyla Yok Edilmeye Çalisilmasi Üzücü'

Gençlerbirligi Basin Sözcüsü Savas Çolakoglu, Samsunspor maçinin ardindan, “100. yilini kutlamis oldugumuz bir kulübün gerçekten bu sekilde hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 27. haftasinda Gençlerbirligi, sahasinda karsilastigi Samsunspor’a 1-0 yenildi. Karsilasmanin ardindan Gençlerbirligi Basin Sözcüsü Savas Çolakoglu açiklamalarda bulundu. Çolakoglu hakem kararlarinin adil olmadigini vurgulayarak esit sartlarda mücadele etmek istediklerini belirtti.

Hakem hatalarinin bir takimin kaderiyle ne kadar oynayabilecegini hep birlikte gördüklerini ifade eden Çolakoglu, “Bu maça her iki takim da kazanma arzusuyla çikmisti. Bir tarafta sampiyon olmak için çaba sarf eden bir takim, diger tarafta kümede kalmak ve hak ettigi yeri elde etmek için çaba sarf eden bir takimin mücadelesi vardi. Maçi yönetenlerin de iyi olmasi gerektigi bir yerde, emek hirsizliginin oldugu bir olayla karsi karsiya kaldik. Hakemin önünde gerçeklesen bir ikili mücadele. Pozisyondan sonraki süreçte de aldigi kararlar akla mantiga sigacak isler degildi. Maçin sonuna 5 dakika uzatma veriyor. Maçin en az 4 dakikasi zaten VAR’da geçiyor. Ikinci yarida 5 bizim, 5 de rakip takimdan oyuncu degisiklikleri var. 1’er dakikadan hesapladiginizda 10 dakika yapar. Bu 5 dakika ilavesinde de yine oyun duruyor. Bunlarin hiçbir tanesini dikkate almiyorsunuz ve maçi bu sekilde sonlandiriyorsunuz” diye konustu.



“100 yillik kulübün hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü”

Gençlerbirligi’nin kuruldugu günden itibaren önemsedigi kurallardan bir tanesinin dürüst olmak ve etik kurallara göre hareket etmek oldugunu vurgulayan Çolakoglu, “Biz hiçbir zaman baska sekilde açiklamalar yapmadik. Türk futboluna katkilar sunan bir kulüp olma yolunda ilerlerdik ama gerçekten bu sürecin içerisinde canimiz yanmaya basladi.

Biz ikinci yarida sifirdan yeni bir kadro yaptik. Kimseden bize toleransli davransinlar talebimiz yok. Biz sadece esit kosullarda mücadele etmekten yanayiz. Bugün sahada hep beraber gördük, esit bir davranis sekli var miydi? 100. yilini kutlamis oldugumuz bir kulübün gerçekten bu sekilde hakem hatalariyla yok edilmeye çalisilmasi üzücü. Takdiri tüm futbol otoritelerine birakiyorum. 4 hakem maçi yönetiyor, VAR’da da hakemlerimiz var ama sonuç ortada. Hakemlerimizi biraz daha adil davranmaya, biraz daha esit kosullarda futbolun icra edilmesine davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA