Yozgatli Kadin Güresçiler, Mili Güresçi Yasemin Adar Yigit'in Izinden Gidiyorlar

Güreste ülkenin gelecek vadeden isimlerinden olma yolunda çalismalarini sürdüren Yozgatli kadin güresçiler, milli forma için minderde ter döküyor. Yaslari 10 ila 17 arasinda degisen sporcular, dünya ve Avrupa sampiyonu milli güresçi Yasemin Adar Yigit’i kendilerine örnek aliyorlar.

Yozgat’ta 26-28 Mart günleri arasinda gerçeklestirilecek olan U17 Kadinlar Türkiye Sampiyonasi’na hazirlanan Veysel Murat Spor Kulübü güresçileri, Kent Park Çok Amaçli Spor Salonu’nda antrenör Rabia Köse yönetiminde çalismalarini sürdürüyor. Yaslari 10 ila 17 arasinda degisen sporcularin kimi milli güresçi Yasemin Adar Yigit’i örnek alarak, kimi de ‘Dangal’ filmini izleyerek güres sporuna basladi.

Erkek egemen güres sporunda kadinlarin da artik söz sahibi oldugunu gösteren güresçiler, milli formayi giyip Türkiye’yi, dünya, Avrupa ve plimpiyat sampiyonalarinda temsil etmek istiyor.

Antrenör Rabia Köse: "15 kadin sporcu ile sampiyonaya katilacagiz"

Kulüp bünyesinde 30 sporcunun bulundugunu söyleyen antrenör Rabia Köse, “Toplamda 30 kadin sporcum var ama Yozgat’ta yapilacak olan U-17 ve U-20 Türkiye Sampiyonasi’na 15 kadin sporcu ile katilim saglayacagiz. Su an sporcularimizin durumu gayet iyi. Turnuvada ilk 3’e girmeleri için çalisiyoruz, çaba gösteriyoruz. Daha sonra ilk 3’e girdiklerinde milli takim kamplari var, arkasindan Avrupa ve Dünya sampiyonlari var. Insallah burada derece yapip kulübümüzü en iyi sekilde temsil edeceklerini düsünüyoruz. 26-28 Mart’ta ilimizde düzenlenecek sampiyonada derece yapip ülkemizi ve ilimizi, Avrupa, dünya ve olimpiyat gibi uluslararasi organizasyonlarda en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.



Elif Sude Elmali: "Yasemin Adar Yigit’i örnek aliyorum"

Kulüp sporcularindan 17 yasindaki Elif Sude Elmali ise milli güresçi Yasemin Adar Yigit’i örnek aldigini söyleyerek, “Yakinda U17 Türkiye Sampiyonasi var. Yozgat’ta yapilacak sampiyonada ilk üçe girip milli takim kaplarina gitmek ve ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Dereceler yapmak istiyorum. En büyük hayalim Yasemin Adar gibi bir güresçi olmak. Onu kendime örnek aliyorum onu çok seviyorum. Maçlarini sürekli izliyorum, tekniklerini ögreniyorum. Dünya ve olimpiyat sampiyonasi için çalisiyorum. Ismimi duyurup basarili bir sporcu olmak istiyorum ve milli formayi giymek istiyorum” seklinde konustu.



Aysima Güngör: "Milli forma altinda ülkemi temsil etmek istiyorum"

Geçen yil Okullararasi Türkiye Sampiyonasi’nda üçüncülük elde ettigini belirten Aysima Güngör de, “Geçen sene Türkiye üçüncüsü oldum, Yozgat’a kadinlarda ilk madalyayi getirdim. Okullar arasi Türkiye Sampiyonasi’nda üçüncü oldum. Güresi severek yapiyorum, bir buçuk yildir bu spor dali ile ugrasiyorum. Milli takima girip Avrupa’da ve Dünya’da derece yapmak ve ülkemi basari ile temsil edip iyi bir güresçi olmak istiyorum” cümlelerine yer verdi.

Ayten Yilmaz: "Filmden etkilenerek gürese basladim"

4 ay önce izledigi ’Dangal’ filminden etkilenerek gürese basladigini söyleyen 16 yasindaki Ayten Yilmaz da, “Ben gürese kendi istegimle basladim. Dangal filmini izleyerek bu spora basladim. Bu spor dalinda da kadinlarin her seyi yapabilecegini düsünerek basladim. Ülkem için, ülkem adina neler yapabilecegimi ve ülkemin basarilarini konusturabilmek için çabaliyorum. Milli takima girmeyi çok istiyorum, ülkemin gururu olmayi çok istiyorum. Elimden geldigince çok çalisiyorum, yapabildigimin daha iyisini yapmaya ve basarili olmaya çalisiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA