Tatvanli Sporculardan Büyük Basari

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafindan 14-15 Mart tarihleri arasinda Ankara’da yapilan Muaythai Türkiye Sampiyonasina katilan Tatvanli sporcular 4 Türkiye sampiyonlugu, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük basarisi elde etti.

Bitlis’in Tatvan Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü bünyesindeki muaythai takimi sporculari, katildiklari Muaythai Türkiye Sampiyonasinda önemli dereceler aldi. Antrenörleri Ömer Ugur ile birlikte sampiyonaya katilan sporculardan Gamze Korkmaz, Seyyit Ali Arici, Mustafa Kurt ve Özlem Melek Korkmaz, Türkiye sampiyonlugu elde ederken, Mehmet Yalçin ve Muhammed Tamer Karayilan Türkiye ikinciligi, Mevlüt Berat Yildiz ise Türkiye üçüncülügü basarisi elde etti.

Elde edilen basarilarla ilgili degerlendirmede bulunan Antrenör Ömer Ugur, bir sampiyonadan daha önemli basarilarla dönmenin gururunu yasadiklarini söyledi.

Sampiyonada dereceye giren sporcularin 21-28 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek olan Avrupa sampiyonasina katilmaya hak kazandigini belirten Ömer Ugur, “Muaythai Türkiye Sampiyonasi 31 Ocak’ta Antalya Kemer’de baslamisti, ancak depremden dolayi müsabakalarin bir kismi yapilmis geriye kalanlari ise ertelenmisti. Bu hafta da ertelenen ayni sampiyonanin devami Ankara ilimizde yapildi. Iki farkli tarihlerde iki farkli sehirde düzenlenen sampiyonaya toplam 12 sporcu ile üst gençler ve büyükler olmak üzere iki kategoride katilim sagladik. Sampiyona sonucunda sporcularimizdan Gamze Korkmaz büyükler 45 kiloda, Seyyit Ali Arici büyükler 54 kiloda, Mustafa Kurt üst gençler 57 kiloda ve Özlem Melek Korkmaz büyükler üst gençler 45 kiloda Türkiye sampiyonlugu elde etti. Diger sporcularimizdan Mehmet Yalçin büyükler 63,5 kiloda ve Muhammed Tamer Karayilan büyükler 67 kiloda Türkiye ikinciligi elde etti. Son olarak sporcumuz Mevlüt Berat Yildiz ise üst gençler 60 kiloda Türkiye üçüncülügü basarisi elde etti. Destek veren herkesten Allah razi olsun. Bütün sporcularima gösterdikleri hayretten dolayi tesekkür ve tebriklerimi iletiyorum. Basarilari daim olsun” diye konustu.

Türkiye sampiyonasinda büyük basarilar elde eden sporcular ise 21-28 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek olan Avrupa sampiyonasinda da sampiyon olmak için gayret göstereceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA