Ata Sporu Cirite Firtina Bile Engel Olamadi

Ata sporu cirit denilince akla gelen iki ilden Bayburt ve Erzurum atli spor kulüpleri, firtinali havaya aldiris etmeden aralarinda cirit maçi oynadilar.

Bayburt Kop Atli Spor Kulübü, Mert Dadas Askale Atli Spor ve Okçuluk Kulübünü Bayburt Belediyesi cirit sahasinda konuk etti. Siddetli esen rüzgar ise ata sporu ciriti yasatmaya engel olamadi. Büyük küçük herkesin merakli gözlerle izledigi müsabakada kazanan yine dostluk oldu. Degneklerin havada uçustugu, atlarin dörtnala kostugu maçta, firtinali havada ciritçiler izleyenlere seyir zevki yüksek bir maç sundular.

12 yasindaki Efe Güler, ciritçi babasini desteklemek üzere küçük bedeniyle rüzgara meydana okuyarak, sahada yerini aldi. "Cirit sevdamizdan vazgeçmiyoruz, ata sporumuz ciriti izlemeye geldik" diye konusan Güler, "Hava firtinali, rüzgar çok siddetli esiyor ama olsun yine de cirit sevdamizdan vazgeçmiyoruz. Babami da destekliyorum, onu izlemeye geldim. Uçacak gibi oluyorum rüzgardan, o derece siddetli bir hava var. Ata sporumuzu izlemeye geldik" dedi.

Cirit meraklisi eski ciritçi Resul Tokay, cirit sevdasi nedeniyle soguk havada cirit sahasinin yolunu tuttugunu belirterek, "Bu sogukta burada ne durulur, ne de maç seyredilir. Cirit sevdamizdan bu soguk havada buraya geldik." seklinde konustu.

Mert Dadas Askale Atli Spor ve Okçuluk Kulübü oyuncusu 68 yasindaki Yasar Akdag, "60 seneden bu yana cirit oynuyorum. Kar kis demeden, cirit oynuyoruz. Cirit sporu biz de adeta hastalik olmus. Dünyanin bir ucu da olsa gideriz, oyunumuzu oynariz. Kop Atli Spor Kulübü oyunculari da bizim eskiden beri dostlarimiz. Bir dostluk maçi yapalim dedik, yaptik. Allah razi olsun bizi davet ettiler biz de geldik, gurur duyduk. Cirit camiasi böyle bir sey yas fark etmiyor, soguk hava, kar kis fark etmiyor, oynuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA