Bilecik'te 'Sportif Yetenek Taramasi Ve Spora Yönlendirme' Projesinin Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Gençlik ve Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi is birligi ile ve düzenlenen Türkiye’nin en büyük alt yapi organizasyonu olan “Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme” projesinin degerlendirme toplantisi Bilecik Gençlik Merkezi’nde yapildi.

Toplantida istatistiki verilerin paylasilmasinin ardindan yeni dönem taramalari için planlama yapildi. Taramalar, merkez ve ilçelerde en kisa sürede baslayacak. Toplanti proje çerçevesinde görev alan antrenör ve beden egitimi ve spor ögretmenlerine Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gönderilen malzemelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

472 sporcu spora yatkin oldugu anlasildi

2017 yilindan beri çocuklarin sporla erken tanistirilmasi ve spora baslama yasinda olan yetenekli çocuklarin tespit edilmesi amaciyla uygulanan projede, Bilecik’te toplam 10 bin 108 ögrenci tarandi. Uygulanan 7 farkli testle motorik özellikleri ölçülen bin 297 sporcu testte basarili oldu. 2017-2018 ve 2018-2019 egitim ve ögretim döneminde taramalari geçen 149 sporcu branslara yönlendirildi. 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yili egitim ve ögretim döneminde yapilan taramalarda ise 472 sporcu spora yatkin bulunarak temel egitim programlarina kayit edildi. Yapilacak ara testlerden sonra temel egitim alan sporcular branslara yönlendirilecek.

"Sporcularimiz ülkemizin ay yildizli formasi ile uluslararasi platformlarda da derece aliyor"

Geçmis dönem taramalarina ait istatistikî verilerin paylasildigi toplantida konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir, çocuklarin erken yasta yeteneklerinin kesfedilmesinin Türk sporu adina ne kadar önemli olduguna dikkat çekti. Il Müdürü Özdemir, “Ülkemizin 81 Ilinde devam eden proje, yetenekli sporculara erken yasta ulasabilmek adina önemli bir misyon veriyor. Proje Ilimizde 2017 yilindan beri devam ediyor ve bu çerçevede 22’si kurum antrenörü, 21’i beden egitimi ve spor ögretmenleri olmak üzere toplamda 43 kisilik bir ekibimiz görev yapiyor. Yetenegin her yerde oldugu bilinci ile devam eden çalismalarda öncelikle ilimiz, sonra da ülke sporumuzun kazanacagini düsünüyorum. Bilecik’te yetenekli sporcular var. Sporcularimiz artik sadece ulusal müsabakalarda degil ülkemizin ay yildizli formasi ile uluslararasi platformlarda da derece aliyor. Örnek vermek gerekirse dünyanin en büyük okul sporlari organizasyonu olan Gymnasiade Oyunlarina iki sporcu gönderdik ve Dünya 3’üncülügü basarisi elde ettik. Uluslararasi olimpik branslara Milli Takim formasi ile katilan sporcularimiz bizleri gururlandiriyor. Okul sporlarinda ise Türkiye Sampiyonlari çikartiyoruz. Bütün bu basarilari Bilecikli sporcular gerçeklestirdi. Bu yüzden bu projenin ne kadar önemli oldugunu görebiliyoruz. Proje çerçevede ulasilacak yetenekli sporcular ile bu basarinin daha da artacagina inaniyorum ve yeni dönem taramalarinda görev alacak antrenör ve beden egitimi ve spor ögretmenlerimize basarilar diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir ve Milli Egitim Il Müdürü Mustafa Sami Akyol baskanliginda düzenlenen toplaniya, projede görevli sube müdürleri, beden egitimi ve spor ögretmenleri, antrenörler ve sportif degerlendirme birimi personelleri katildi.

Kaynak: İHA