Tatvan'da Depremzedeler Yararina 'Muaythai Gecesi' Düzenlendi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde depremzedeler yararina 3 ülkeden 108 sporcunun katilimiyla "Tek Yürek Muaythai Gecesi" düzenlendi

Türkiye Muaythai Federasyonu Dogu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu ve Buradayim Grubu isbirligi ile Tatvan Ilçe Gençlik Spor Merkezi Salonunda düzenlenen geceye Türkiye’nin yani sira Iran ve Azerbaycan’dan toplam 108 sporcu katildi.

Düzenlenen gecenin tüm gelirleri depremzedelere bagislanirken Türkiye tarihinde görülmemis bir ilki gerçeklestiren vatandaslar, depremzede çocuklar için ringe oyuncaklar atildi. Geceye Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve birçok vatandas yogun ilgi gösterdi. Kiyasiya mücadelelerin ardindan katilim saglayan sporculara katilim belgesi ve kupalari takdim edildi. Iran’dan 65 sporcusuyla Muaythai Gecesi’ne katilan Organizatör Ali Hagnazari’nin deprem siiri ise salondakilere duygusal anlar yasatti. Gecede toplanan paralar ise deprem bölgesine gönderilecek.

"Çok güzel yardimlar topladik"

Düzenlenen geceyle ilgili açiklamada bulunan Muaythai Federasyonu Milli Takim Koordinatörü Ömer Ugur, “6 Subat’ta Türkiye’de olan depremden sonra bizler deprem bölgesine gittik. Arkadaslarimizla 10 gün bölgede kaldik. Döndükten sonra da bir sey yapmamiz gerektigini düsündük. Arkadaslarla birlikte Buradayim Grubu’nu kurduk. Grupla beraber önce Iran ve Azerbaycan’daki arkadaslarimizla görüstük. Oradaki arkadaslarimiz da bu organizasyona katilabileceklerini ve organizasyonun bütün masraflarini üstlenebileceklerini söylediler ve yeter ki depremzedelere yardimimiz dokunsun dediler. Iran’dan ve Azerbaycan’dan toplam 54 sporcu Türkiye’den de 54 sporcu olmak üzere 108 sporcuyla bugün Muaythai Tatvan Galasi’ni düzenledik. Çok güzel yardimlar topladik. Hedefimiz bin bilet satmakti, çok sükür daha fazlasini sattik. Insallah düzenledigimiz bu gecede depremzedelere bir nebze de olsa yardimci olacagiz. Topladigimiz yardimlarla su alip deprem bölgesine göndermeyi düsünüyoruz” dedi.



"Oyuncaklari bizzat kendimiz ulastiracagiz"

Gelecek bagislarin tamamini deprem bölgesine götüreceklerini söyleyen Buradayim Grubu temsilcisi Yahya Fedai Kaçmaz ise, “Buradayim Dernegi olarak bir araya geldik. Bu geceyi gönüllüler olarak kurduk ve çalismalarimiz halen devam ediyor. Gelecek bagislarin, yardimlarin tamamini depremzede ailelerine su ve ihtiyaç olarak gönderecegiz. Bizzat gönüllü arkadaslarimizla beraber depremden etkilenen 11 ilimize ulastirmaya çalisacagiz. Ringe depremden etkilenen çocuklar için oyuncak atildi. Bu oyuncaklari bizzat kendimiz ulastiracagiz” diye ifade etti.



"Türkiye spor tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildi"

Türkiye spor tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildigini belirten Ring Sporlari sunucusu Tarik Sayin da, “Anlamli bir gece için Bitlis Tatvan’dayiz. Buradan kazanilacak tüm gelir deprem bölgesine gidecek. Dolayisiyla sporun birlestirici gücünü bu sekilde kullandik ve toplanan tüm yardimlar deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulastiracaklar. Türkiye spor tarihinde ilk kez ringe oyuncak atildi. Oyuncak atilmasinin sebebi deprem bölgesindeki oyuncak ihtiyaci olan kardeslerimiz içindi. 3 binin üzerinde kitap ve oyuncak topladik. Burada tabii ki en büyük emek ’Buradayim’ gönüllerinindir. Onlara çok tesekkür ediyorum. Çok güçlü bir STK. Çok kisa zamanda organize olup 3 binin üzerinde kitap ve oyuncak toplattilar. Biz de bu geceye katilan tüm sporculardan oyuncak ve kitap istedik ve bunlarin hepsini kendi ellerimizle ihtiyaç sahibi kardeslerimize hediye edecegiz” dedi.



"Basin sag olsun Türkiyem"

Iran ve Azerbaycan’dan 65 sporcusuyla geceye katilan Organizatör Ali Hagnazari ise, “Bu geceye Iran ve Azerbaycan’dan 65 sporcumla beraber depremzedelere yardim niyeti için geldik. Bu organizasyonu ben ve Ömer Ugur hocamiz organize ettik. Dilegimiz depremzede kardeslerimizin acilarina bir nebze bile olsa yardim etmek, acilarini dindirmek ve kendimizi o aciya ortak etmek için geldik. Bütün destek veren, arkamizda olan, buraya gelip bizi izleyen arkadaslarimiza ve depremzedelerin yararina, bilet alan arkadaslarimiza tesekkürlerimi, sükranlarimi sunuyorum. Allah bundan beterini göstermesin, basin sag olsun Türkiyem” diye aktardi.

Kaynak: İHA