Senol Günes Açiklamasi 'Kritik Maçi Kazandigimiz Için Mutluyuz'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Basaksehir galibiyeti ile ilgili, “Tamamina bakinca hak ettigimiz maçi aldik. Kazanma istegi iyiydi. 3 puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takimdi. Kazanma oranimiz yok gibiydi. Kritik maçti, kazandigimiz için mutluyuz” dedi.

Besiktas, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda deplasmanda karsilastigi Medipol Basaksehir’i 2-0’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Günes, Medipol Basaksehir’in çeyrek finale kalmasini umdugunu belirterek, “Avrupa’da aldiklari skor hem onlar hem Türkiye için olumlu. Umarim çeyrek finale kaliriz. Türkiye için de önemli, hak ediyorlar” seklinde konustu.



“Kazandigimiz için mutluyuz”

Günes, çok fazla top kaybi yaptiklarini aktararak, “Hoca da Avrupa maçinin arasinda kaldigi için bu maçta degisiklik yapmak zorunda kaldi. Rakibin yorulacagini biliyorduk. Kosu mesafesinde de en basta olan Basaksehir. 10 kisi de 11 de olsa kosabilen bir takim. Ayni zamanda topa sahip olan takim. Yüzde 58 seviyelerinde. Oyun basinda kontrollü oynayip çimaya çalistik. Atacagimiz toplarla öne gitmeye çalisiyorduk. Golü bulunca avantaj yakaladik. Çok top kaybi yaptik. Hem gol kaçirmada hem paslarda bunlari yapabilseydik daha fazla pozisyon bulabilirdik. Rakip her an maça ortak gibi göründü. Tamamina bakinca hak ettigimiz maçi aldik. Kazanma istegi iyiydi. 3 puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takimdi. Kazanma oranimiz yok gibiydi. Kritik maçti kazandigimiz için mutluyuz” açiklamasini yapti.

“Play-off, futbolu ilgilendiren herkesin ortak akliyla alinmasi gereken bir karar”

Senol Günes, sezon sonunda ilk 4 takimin play-off oynamasi tartismalariyla ilgili gelen soruya, “Siralamaya bakmadan su anda 3. duruyoruz ama ikincilik, üçüncülük, dördüncülükten çok oyunu üste seviyeye çikarmaliyiz. Geçen hafta hizli oynamamiza ragmen pas yüzdemiz daha iyiydi. Çok kaçirmistik. Bugün de pas hatalarimiz çoktu. Siralamaya takilmiyoruz. Bizim disimizda konusuluyor. Dün de öyle söylendi. Biz istiyormusuz gibi. Benim veya baskanin disina kayiyor olay. Bu tip kararlarin federasyon, Kulüpler Birligi ve futbolu ilgilendiren herklesin ortak düsüncesi ile alinmali diye söyledik. Biz bir sey talep etmiyoruz. Federasyon bir karar almissa yapacak bir sey yok” cevabini verdi.

“Salih’in öz güveni olmasi lazim”

Salih Uçan’in son iki haftadir gole yaptigi katkilar ile ilgili yöneltilen soruya Günes, “Salih’in özgüveni olmasi lazim. Sadece Salih degil Amir’in Gedson’un da ayni sekilde. Oyunlar, sonuçlar bazen güvende yaralama açabilir. Oyun önemli. Bu 3’lüye Maxim’i de ilave ettik. 4 oyuncuda da farkliliklar var. Salih iki yönlü pas atiyor. Amir ortada oldugu müddetçe Salih ve Gedson da her iki görevi bekliyorum. Gedson kendini ariyor. Daha iyi olabilir” yanitini verdi.

“Büyük oyuncularin bu kadar top kaybiyla oynamamasi lazim”

Kaçirdiklari ne gol pozisyonlarini düzeltmek için çok çalisacaklarini ifade eden deneyimli çalistirici, su ifadelere yer verdi:

“Aboubakar’in attigi gole bakinca kafayla kaçirdigi olabilir. Duran toplarda net pozisyonlar buldu, vuramadi. O konuda da mesafe aldik. Seken toplari zaman zaman atiyoruz. Rosier’in Redmond’un kaçirdigi pozisyonlar var. Karsi kasiya atilmasi gereken pozisyonlari olmadigi zaman sikinti oluyor. Rakip için de geçerli. Bunlari yasayacagiz. Düzeltmek için çok çalisacagiz. Savunma hücumu birlikte yaparsak daha iyi olur. Tayfur girdi olumlu isler yapti. Hem geri geldi hem yardim etti. Büyük oyuncularin bu kadar top kaybiyla oynamamasi lazim.”

“Ghezzal’in ufak bir sakatligi var”

Senol Günes, Ghezzal’in bugün MR çekildigini ve küçük bir sakatligi oldugunu ifade ederek, “Geçen maçta orta sahamiz da dinamik basladi.

Bugün Ghezzal ile baslamayi düsünebilirdim ama takimi bozmamak için oyuna göre hamle yapmayi düsündüm. Rakibin yorgunlugu vardi. Ghezzal antrenmanda oyuna katilinca hafif agri oldu. MR çektirdik. Ufak bir sey var. Bugün de istedi ama riske etmek istemedim. Kendisi de kenarda kaldi” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA