Orhan Ak Açiklamasi 'Bugün Tek Hedefimiz Sahadan Galibiyetle Ayrilmakti'

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Orhan Ak, zor sartlar altinda kazandiklarini belirterek, "Bugün tek hedefimiz sahadan galibiyetle ayrilmakti" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda sahasinda Adana Demirspor’u 4-1 maglup eten Trabzonspor’da Teknik Sorumlu Orhan Ak, oyuna çok iyi basladiklarini belirterek, "Oyuna çok iyi basladik. Daha sonra rakibin 10 kisi kalmasi firsat gibi gözükse de bizi rehavete soktu. Oyunun hizini ve temposunu düsürdük. Hiç memnun olmadigimiz dakikalarda rakip 10 kisi kaldiktan sonra etkili olmaya basladi.

Merkezden hücumlar yemeye basladik. Rakip 2-1 ve 3-1 yakalayabilirdi. Net pozisyonlari vardi. Ikinci yari daha coskulu ve daha hizli oynamaya basladik. Sonradan giren oyuncularinda kalitesi devreye girince net bir skor elde ettik. Ikinci yari bambaska bir oyun oldu. Taraftarin da devreye girmesiyle oyun tamamen kontrolümüzde geçti. Bugün tek hedefimiz sahadan galibiyetle ayrilmakti. Camia güzel bir hediye oldu diye düsünüyorum" diye konustu.

Görevinden istifa eden teknik direktör Abdullah Avci, sonrasi zor bir sürece girdiklerini belirten Ak, galibiyeti hem taraftarlara hem Avci’ya armagan ettiklerini söyledi.



"Bu maçi kazanmak bizim için çok önemliydi"

"Yönetimin kongre karari almasi ve Abdullah Avci’nin istifasi sonrasi takim nasil bir süreç yasandi?" sorusuna ise Orhan Ak, "Sadece hocamizin ayrilmasi degil, çok olaganüstü bir durum söz konusu. Baskanin istifa etmesi, kongre sürece. Ciddi bir belirsizlik var. Oyuncuya bu süreç net bir sekilde yansidi. Gelecekle alakali kaygilar olabilir. Son zamanlarda kazanamamak takim üzerinde olumsuz bir durum olusurdu. Kazanirken hizli çikarsiniz, kaybederken de inisler çok sert olabilir. O nedenle kendinizi bir anda kaosta görebilirsiniz ama buralar büyük camia. Basta bizde bir-iki gün çok zorlandik. Oyuncu bunun sorumlulugunu bilmesi lazim çünkü sahne onlarin. Performanslarinin yüzde yüzünü vermeleri gerekiyor. Bizim tekrar sahaya dönüs yapmamiz gerekiyor. Bu maçi kazanmak bizim için çok önemliydi. Adana Demirspor takimi çok kaliteli bir takim. Böyle bir galibiyete ihtiyacimiz vardi. Sartlar zor olsa bile kazanabildik" diye cevap verdi.



"Dogru olan ekip olarak geldik, ekip olarak gitmek"

"Abdullah Avci, sadece Trabzonspor için degil Türk futbolu için çok degerli bir isim" diyen Ak, sözlerini söyle tamamladi:

"Kulübün menfaatleri için böyle bir sey yapti. Biz de saygiyla karsiladik. Biz 2,5 senedir buradayiz aile gibi olduk. Bunu yönetimle ve hocayla da paylastik. Dogru olan ekiple birlikte geldik ekiple birlikte dönmek. Bunu net bir sekilde söyledim. Hem hocamiz hem yönetim böyle bir talepte bulundular. Ben de bu sorumluluktan kaçmak istemedim. Bugün takimin basinda sahaya çikmami istediler. Kongre süreci var. Trabzonspor için ve bizler için umarim hayirlisi olur. Gerekli bilgilendirmeyi de kulüp yapacaktir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA