Okan Halay Açiklamasi 'Iddiamizi Sürdürmemiz Açisindan Önemli Bir Galibiyetti'

A Milli Erkek Hentbol Takimi Basantrenörü Okan Halay, Lüksemburg karsisinda aldiklari galibiyetin Avrupa Sampiyonasi’na gitme iddialarini sürdürmeleri açisindan önemli oldugunu belirterek, galip geldikleri için mutlu olduklarini söyledi.

A Milli Erkek Hentbol Takimi Basantrenörü Okan Halay, EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup 4. maçinda Lüksemburg’u Konya’da 31-20 maglup ettikleri maçin ardindan açiklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu oldugunu aktaran Okan Halay, “Duygu yüklü bir maçti bizim açimizdan. Hem anlamli hem de Avrupa Sampiyonasi’na gitme iddiamizi sürdürmemiz açisindan önemli bir galibiyetti. Konya halki bizi destekleriyle yalniz birakmadi. Onlara da tesekkür etmek istiyorum. Bugün maçin basindan sonuna kadar takimimiz bir karakter ortaya koydu. Bu maçin aynisini Lüksemburg’da da oynayabilirdik. Fakat deplasmanda stres yönetimini iyi yapamadik. Orada 1 farkla kazanmistik. Burada ise gerçek oyunumuzu ortaya koyduk ve galip geldigimiz için mutluyum” dedi.



“Cemal kardesimizi hala yanimizda hissediyoruz”

Maç öncesi depremde hayatini kaybeden takim kaptani Cemal Kütahya’nin anildigi anlarin duygusal oldugunu ifade eden Halay, “Su an hala tüylerim diken diken oluyor. Çünkü burada Islami Dayanisma Oyunlari’nda 2.’lik almistik. Cemal kardesimiz de bizim yanimizdaydi. Hala onu yanimizda hissediyoruz. 22 kisi kampa basladik ama her zaman 23 kisi olarak kampa girdik. Cemal her dakika, her saniye, yemekte, antrenmanda, otelde, odada, konusurken, her zaman sohbetlerimizde vardi. Açikçasi bu galibiyetin de çok anlamli oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Halay, nisan ayindaki Portekiz ve Makedonya maçlarindan en az 1 galibiyet alarak Avrupa Sampiyonasi’na gitmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA