Göksel Gümüsdag Açiklamasi 'Gent Maçina Tüm Futbolseverleri Bekliyoruz'

Medipol Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövansinda evinde karsilasacaklari Gent maçina bütün futbolseverleri davet etti.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Medipol Basaksehir evinde karsilastigi Besiktas’a 2-0 maglup oldu. Mücadelenin ardindan Basaksehir Baskani Göksel Gümüsdag basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Konusmasina Besiktas’i tebrik ederek baslayan Baskan Gümüsdag, "Besiktas’i tebrik ediyoruz. 35 dakikada 10 kisi kalinca bizim için zorlasan bir maç oldu. Baktiginizda persembe günü Gent ile hava sartlarinin agir oldugu bir maç oynadik. Oyuncularim muazzam mücadele etti. Bugün hocamizin degerlendirmesi dogru bence. Rotasyon yapip, özellikle çarsamba günü oynayacagimiz Gent maçina dinlemelerine firsat verdi. Bu maç bizim için kirmizi karttan sonra zor bir mücadele oldu. Buna ragmen arkadaslarimiz mücadele etti. Ligin telafisi var. Yapacak bir sey yok. Biz artik çarsamba günü Gent maçina hazirlanacagiz. Çünkü Basaksehir’in bence tarihi bir maçi. Ülke siralamasinda 12. siradayiz. Gerek bizim maçimiz, gerek Fenerbahçe’nin, gerek Sivasspor’un maçi çok önemli ülke puani için. Geçmiste Kopenhag maçinda, terör ile ilgili bir duyuru yapmistim, ’Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diye’ çagrida bulunmustum. Bugün de su çagriyi yapmak istiyorum, yüzyilin felaketini yasiyoruz, depremde hala acilarimiz çok sicak. Bu maçin da tüm gelirini depremzede bölgesine bagislayacagiz. Buradan çagrim, tüm renklere. Tüm kulüp baskanlarimiza da çagrida bulunacagiz. Hepsini davet etmek istiyorum. Tüm renklerimizi, taraftarimizi, Basaksehir taraftarimizi, ilçemizi, herkesi bekliyorum. Bu maç milli maç kadar önemli. Gent’i elemek istiyoruz. Bizim için bir ayri anlaminda 50. maça çikiyoruz. Her yil ortalama 6 Avrupa maçi oynamisiz. Bu kolay bir basari degil. Hep söylüyoruz ya, DNA’mizda Avrupa var. Basaksehir her zaman Avrupa’da iyi neticeler aliyor. Gent maçini alirsak ülke puanina en çok puan kazandiran takim olmus olacagiz. Onun için Gent maçina tüm futbolseverleri bekliyoruz" diye konustu.

Avrupa’daki hedeflerinin sorulmasi üzerine ise Gümüsdag, "Bundan sonra bence rakipten çok bence her maç final olacak. Inaniliyorum ki Gent’i eleyip, finale dogru tirmanmak istiyoruz. Insallah ülke için çok önemli bir sey olur. Amacimiz ilk önce Gent maçini geçmek" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA