Ersun Yanal Açiklamasi 'Alan Ve Zaman Olarak Rakibe Tanidigimiz Için Sonucu Alamadik'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ankaragücü maçi sonrasi yaptigi açiklamada futbolu planli sekilde oynamak gerektigini aktararak, “Bugün top rakipteyken alan ve zaman olarak rakibe tanidigimiz için sonucu alamadik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Corendon Alanyaspor, deplasmanda karsilastiklari MKE Ankaragücü’ne 2-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, rakibe alan ve zaman tanidiklarini ayrica takiminin en önemli kodlarindan biri olan ‘top rakipteyken oynama’ becerisini kaybettiklerini ifade ederek, “Futbol, top sadece kendi ayaginizdayken oynanan bir oyun degil. Futbol dört ana baslik altinda oynaniyor; top bizdeyken, top rakipteyken, sahipsiz toplar ve top disaridayken. Bütün bunlarin hepsini planli bir sekilde oynamak gerekiyor. Bugün top rakipteyken alan ve zaman olarak rakibe tanidigimiz için sonucu alamadik. Geçen hafta benim ilk maçimdi. Bunlari çok uygun bir sekilde yaptik ve rakibe eksik kaldigimiz dakikalarda da olsa alan ve zaman vermedik. Yedigimiz ilk golden sonra rakibin moral sonucu ortaya koydugu performansi kiramadik. Dolayisiyla topun sizde olmasi, sizin oynamaniz bir sey ifade etmiyor” ifadelerini kullandi.

“Bu deneyimi performansa dönüstürmemiz gerekiyor”

Yanal, MKE Ankaragücü maçinin ileride oynayacaklari maçlar için özel bir deneyim oldugunu belirterek, sözlerine söyle devam etti: “Bu deneyimi performansa dönüstürmemiz gerekiyor. Bu yapilir, yapilmasi da gerekir. Rakibin durumuna göre, rakibin kullandigi oyun anlayisina, taktigine göre ya da o andaki ihtiyaciniz olan oyunun gerçeklesmesine göre kullanilir. Kullanilmasi da gerekiyordur. Ama bunu oyunun bir parçasi olmaktan çikarip bir fantezi haline getirdigimiz zaman bu biraz problem olur. Oyunun oynandigi sekli sizin ihtiyaciniz olan sonuca dogru yönelmekten kaynaklanmalidir. Bunu böyle yapmazsaniz bu fanteziye giriyor. Bunu Dünya Kupasi’nda da gördük. Dünya Kupasi’nda topu ihtiyaci oldugu gibi kullananlar kazandilar. Ihtiyaci oldugu gibi kullanamayanlar kaybettiler. Futbol böyle bir oyun. Bu stratejiyi planliyoruz, yapmak istiyoruz. Bazen oynamayi ertelersiniz, oynamamayi tercih edersiniz. Bazen oynamayi tercih edersiniz ama bunu yaparken de kuvvetler ayriligini ve dengesini takim içinde çok iyi planlamalisiniz. Bugün biz bunu yapamadik.”

Kaynak: İHA