Emre Belözoglu Açiklamasi '11'E 11 Olsa Farkli Sonuç Elde Edebilirdik'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, Besiktas karsisinda oyunun 11’e 11 olmasi durumunda farkli sonuç alabileceklerini dile getirdi. Belözoglu, siyah-beyazli taraftarlarin kendisine yönelik küfürlü tezahüratlari için, “Anneme ettikleri küfürden sonra hepsi annesinin elini öpsün, esine sarilsin” dedi.

Medipol Basaksehir, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda sahasinda karsilastigi Besiktas’a 2-0’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Belözoglu, oyunun 11’e 11 oynansaydi farkli bir sonuç alabileceklerini aktararak, “Oyunun basi itibariyla iyi basladigimizi devaminda da oyunun bize dönecegini, skorun bize dönecegini hissettirdigimiz anlarda bireysel hata ile attiklari ilk sut gol oldu. 10 kisi kaldik Besiktas’a karsi 10 kisi kolay degil. Zorlu hava sartlarindan buraya geldik. Beklentim, bizim için önemli bir hedef olan çarsambaya bunun yansimamasi. Oyuncularim mücadele ettiler. Kalite olarak Besiktas’in altinda olsak da oyuncularim ellerinden geleni yaptilar. 11’e 11 olsa farkli bir sonuç alabilirdik” seklinde konustu.



“Kirmizi kart çok arada bir pozisyon”

Adnan Janujaz’in gördügü kirmizi kartin ortada bir karar olduguna dikkat çeken Belözoglu, “Mete Kalkavan üzerinde degerlendirmek istemiyorum. Oyunun içinde kalmak istiyorum. Kirmiz kart pozisyonu ile alakali verilebilirdi de verilmeyebilirdi de. Kaydiktan sonra ayagini kaldiriyor da. Baska açidan bakinca sanki mecbur kaliyor. Biz 10 kisi kalmasaydik bu kadar basit hata ile gol yemeseydik daha farkli senaryoya dogru gidiyordu diye hissettim. Oyuncularin da bunu anlamasi gerekiyor. Baska hedefleri olan bir kulüp. Adnan’in isteyerek yaptigini düsünmüyorum. Oyunun gidisati bizim lehimizeydi. Takim olarak iyi organizasyon içinde maça baglandik. Kirmizi kart üzerinde çok konusmak istemiyorum arada bir pozisyon” açiklamasini yapti.

“Anneme ettikleri küfürden sonra hepsi annesine, esine sarilsin”

Emre Belözoglu, Besiktas taraftarinin kendisine yönelik küfürlü tezahüratlari ile ilgili, “Bu maça iki kizimi getirdim. Sag olsun bizimkiler de bizim çocuklari oraya yakin koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür dinlediler. 8 ve 5 yaslarinda kizim var. Besiktas taraftari özünde benim de tanidigim çok dostum var. Özellikle 1 ay önce ülkenin yasadigi en büyük felaketi yasamis ülkenin Emre Belözoglu’na küfrediyorsa nasip isidir, haysiyet de nasip isidir. Ne insanlik ne haysiyetten nasibini aldigini düsünmüyorum. Annem var, babamdan baska kimsenin elini tutmamis. Seref istiyorlarsa bu bizde fazlasiyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adina en degerli varliktir. Hepsi anneme, esime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eslerine sarilsin” ifadelerini kullandi.

Emre Belözoglu, lig bitiminde yapilacagi iddia edilen play-off tartismalariyla ilgili ise “Dogru oldugunu düsünmüyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA