Dünya Sampiyonu Depremzede Esma Yildiz, Ihtiyaç Sahiplerinin Yardimlarina Kosuyor

Kick Boks Dünya sampiyonu depremzede Esma Yildiz, Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli yurtlarda konaklayan depremzedelere yardim ederek temel ihtiyaçlarini karsiliyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen ve Ankara’ya gelen Kahramanmarasli Kick Boks Dünya Sampiyonu Esma Yildiz, Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli yurtlarda bulunan sosyal markette gönüllülük esasiyla çalisarak depremzedelerin temel ihtiyaçlari dogrultusunda onlara yardimda bulunuyor. Esma Yildiz, Ankara Çubuk’ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli yurtta konaklayarak depremzedeler için yardimda bulunuyor. Kick Boks sporuyla ugrasan Yildiz’in dünya sampiyonlugu, Avrupa sampiyonlugu ve çok sayida Türkiye sampiyonlugu bulunuyor.

“Babamin destegiyle küçük yasta spora atildim”

Genç sporcu, Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden etkilendigini belirterek depremin 3. gününde Ankara’ya geldiklerini ifade etti.

Yildiz, Kick Boks sporuna çok küçük yaslarda basladigini söyleyerek sunlari kaydetti:

“Kick boksa çok küçük yaslarda basladim. Babam ayni zamanda milli takim antrenörü. Onun destegiyle küçük yasta spora atildim. Çok sayida Türkiye sampiyonlugum var. Balkan sampiyonlugu, Avrupa sampiyonlugu ve Dünya Kupasi’nda sampiyonluklarim var. Her sporcu gibi siki çalismalarla antrenmanlarimi aksatmadan düzenli beslenme ile babamin ve annemin destegi ile basarilarimi bu sekilde elde ettim. Depremin ilk iki günü Kahramanmaras’taydik, orada akrabalarimizla serada kaldik. Daha sonra Ankara’ya geldik. Burada dayimin evinde iki gün kaldik, sonra Federasyon Baskani Salim Kayici sag olsun bize burayi ayarladi. 20 gündür de buradayim, burada kaliyorum.”

“Sosyal markette insanlarin ihtiyaçlarini karsiliyoruz”

Depremin ardindan Ankara’ya gelerek Gençlik ve Spor Bakanligina bagli yurda yerlestirildiklerini belirten Esma Yildiz, “Burada normal rutin hayatima tekrardan devam ettim. Burada anons yapildi, gönüllü olmak isteyen gençlerimiz varsa bize ulassin diye. Bende gönüllü olmak istedim, gittim ismimi yazdirdim, bilgilerimi verdim. Birkaç gün sonra da sosyal markette yardima basladim. Insanlarin orada ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Gida, kiyafet ne olursa ihtiyaçlarini karsilayip yardim ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Burada çocuklara spor yaptirmayi çok istiyorum”

Sporcu olarak burada antrenmanlara devam etmek ve buradaki diger çocuklara spor yaptirmak istedigini ifade eden Yildiz, “Bir sporcu olarak burada da antrenmanlarima devam etmek istedim. Önümde turnuvalarim oldugu için hazirlanmam gerek. Burada salon ve malzeme olarak imkan yoktu ama Gençlik ve Spor Ankara Il Müdürümüz Mustafa Çelik gelmisti. Onunla bizzat görüstüm. O da, ’eksik malzeme ne varsa temin edelim ve size salon açalim’ diye teklifte bulundu. Kendisine tesekkür ediyorum, su an ihtiyaçlarimizi söyledik gelmesini bekliyoruz. Ben burada çocuklara spor yaptirmayi çok istiyorum. Saglik olarak birçok kisiye dokunmak istiyorum. Bir depremzede olarak bir an önce eski hayatimiza dönmeyi istiyoruz, tüm Türkiye’ye geçmis olsun. Umarim tekrardan basimiza gelmez" seklinde konustu.

Kaynak: İHA