Belediye Derincespor - Agri 1970 Spor Maçinin Ardindan

Agri 1970 Spor’u 5-0 maglup eden Belediye Derincespor’un teknik direktörü Hamza Mutlu, “Mutluyum çünkü ligin ikinci yarisinda çok az gol yiyoruz. Yenilmeme aliskanligi kazandik. Sira galip gelme aliskanliginda. Bu maç insallah baslangiç olur” dedi.

TFF 3. Lig’de 5-0’lik Agri 1970 Spor galibiyetinin ardindan açiklamalarda bulunan Belediye Derincespor’un teknik direktörü Hamza Mutlu, “Depremde verilen ara bizim ritmimizi olumsuz etkiledi. Öncesinde iyi bir ritim yakalamistik. Hayat devam ediyor. Deprem arasini antrenman açisindan iyi geçirdik. Geçen hafta Amasya maçinin genelinde pozisyon vermedik. Hücum anlaminda da pozisyon yakaladik ama degerlendirememistik. Hücum açisindan gelismemiz gerekiyordu. Agri 1970 Spor da ligin genelinde az gol yiyen takimlardandi. Onlar için de olmazsa olmaz maçlardandi. Bizi yenip play-off hattiyla farki bese düsürebilirlerdi. Biz genel itibariyle Agri’nin sert, takim oyununu iyi oynayan, takim bütünlügünü ve boyunu koruyan, duran toplari etkili kullanan takim oldugunu analiz etmistik. Önlemini aldik. Kendi yapacaklarimizla alakali da özellikle sag bekimiz Tayfun’u kullanmayi düsündük. Ilk 15-20 dakikalik dengede geçen bölümde dahi sag kanadimiz üzerinden üç pozisyon yakaladik. Çalistiklarimizi oyuncularimiz sahaya çok iyi yansittik. Bu tür takimlara gol attiktan sonra biraz daha rahatlarsiniz. Biz de golü çok iyi dakikada attik. Rakip golün sokunu atlatamadan oyunun yönünü çok iyi çevirdigimiz iki organizasyonla da devre arasinda 3-0 gittik. Devre arasinda da gerekli hatirlatmalari yaptik ve ikinci yarida da sifir-sifir gibi oynamamiz gerektigini, rakibi oyuna ortak etmememiz gerektigini konustuk" diye konustu.



“Bu isin assolisti futbolculardir”

En önemli rolün futbolcularda oldugunu belirten Mutlu, "Mutluyum. Çünkü ligin ikinci yarisinda çok az gol yiyoruz. Bugün 5-0’dan sonra bazi istemedigim durumlar oldu sahada ama ben her zaman oyun gücünü yorumladim. Besinci golden sonra rehavet oldu. Oyuncu biraz kendini korumayi, sakatligi, cezayi düsünüyor. Bunu da anlayisla karsilayabiliriz. Devreden sonra iki gol yedik. Bu bizim için çok degerli. Maglup olmama aliskanligi olusmaliydi. Bu bes haftada olustu. Bu hafta da ‘Galibiyet aliskanliginin baslangici olsun’ dedik. Çok iyi reaksiyon gösterdiler. Futbola bakis açimda bu isin assolisti futbolculardir. En küçügünden büyügüne tüm oyuncularim çok degerlidir. Bizim dönemimizde bize çok iyi reaksiyon verdiler. Emeklerine saglik. Yönetimimiz de çok destek veriyor. Zaten iyi bir ekiptik. Baglarimiz çok daha güçlendi. Birlik ve beraberlik olarak üst düzeyiz. Bireysel olarak damlayiz ama takim halinde okyanusa dönüsüyoruz. Gayet iyi gidiyoruz. Önümüzdeki hafta Çatalca maçi var. O maça da analizlerimizi yapip en iyi sekilde hazirlanacagiz” ifadelerini kullandi.

“Gidenlerin yerini güvenimizi hisseden oyuncularla doldurduk”

Ara transfer döneminde ekonomik sebeplerden dolayi önemli oyuncularin takimdan ayrilmasindan sonraki süreci ve beklenenden kisa sürede gerçeklesen toparlanmayi paylasan Hamza Mutlu, “Transferin son günlerinde nicelik olarak çok oyuncu geldi. Onlari da antrene etmek için iki haftadir çok emek sarf ediyoruz. Ihtiyaca ve oyuna göre onlardan da faydalanmayi düsünüyoruz. Onlari da aramiza aldik. Çok iyi ekip ruhumuz var. 16.hafta itibariyle takimi devraldigimizda; sonraki iki haftada ilk on birde oynayan yüksek maliyetli alti oyuncumuzu kaybetmistik. Devre arasindaki ilk transfer sürecinde Abdülkerim, Ahmet Keles, Ugur, sonradan katilsa da Kubilay çok ciddi katki verdi. Bu da giden oyuncularin yerini doldurmak açisindan bizim elimizi çok kuvvetlendirdi. Çok süre alamayan, rotasyon oyuncusu gibi görünen, 18’in disinda kalan oyuncularimizin da yetenegine ve kalitesine güvendik. Mental olarak da düsmüslerdi. Onlari belli bir seviyeye getirmek için de çok emek harcadik. Onlardan da çok ciddi katki aldik. Kime beklemiyordu. Iyi bir yola girdik. Herkes takdir ediyordur. Ilk 18’e giremeyen bazi oyuncularimizla ilk on bir oynuyoruz. Bu oyuncularin kalitesinin düsük oldugundan degil onlarin oyuna odaklanmasini sagladigimizdan dolayi. Hepsinin oynayan, oynamayan, bugün kadroda olmayan, sonradan katilan arkadaslarim maçtan önce ve sonra geldi arkadaslarina basari diledi, tebrik etti, soyunma odasindaki coskuya katildi.

Bu bizim için degerli. Bazi oyuncular oynayarak, bazilari beklerken oynayan arkadaslarini motive ederek, bazilari da antrenman vererek katki sunar. Bu anlamda özel ve dengeli bir oyuncu grubumuz var. Takim ahengini bozmayan yapidayiz. 11 maçimiz daha var. Insallah daha sonrasi da var. Aile ortaminda bu isi çözdük” dedi.



“Furkan’in üst seviye oynama sansi var”

Maçta üç gol atarak hat-trick yapan Furkan’in çikisi ve Kubilay’in dikkat çeken performansiyla ilgili olarak ise Mutlu, “Muhtemelen kariyerindeki ilk hat-tricktir. Maçi Furkan ve Kubilay üzerinden yorumlamamak lazim. Takim olarak çok iyi is yaptilar. Furkan’in da çok ciddi özellikleri var. Kocaelispor’dan ayrildiktan sonra Aksaray’a gitti. Onun için o süreç olumlu geçmedi belki ama bizden sonra iyi bir çikis yakaladi. Genç oyuncu. Eksikleri var mi? Var. Daha üst seviye oynama sansi var mi? Net var. O da burayi asama olarak düsünüp, eksiklerini tamamlayip takima da katki sunup önündeki uzun ve basarili kariyeri sürdürür. Onun adina da sevinçliyim. Bir gencin hayatina dokunsak bizim için en degerli istir. Insallah hepsi için ayni sekilde devam eder” seklinde konustu.

Mutlu takimdaki sakat oyuncularla ilgili olarak da “Aramiza son katilanlardan; kaleci Eray’in el bilegiyle alakali ameliyat durumu oldu. Zaten platin varmis. Sile’den gelen Mustafa’nin kasiginda problem oldu. Iki antrenmanin ardindan tedaviye basladi.

Takim kaptanimiz Mehmet Tosun’un tedavisi sürüyor, sali günü aramiza katilacak. Cezali oyuncumuz da yok. Genis kadromuz var. Oynayamayanin yerine oynatacagimiz oyuncularimiz da elinden gelen en iyi katkiyi verecektir” sözlerini sarf etti.

Kaynak: İHA