Okan Buruk Açiklamasi 'Rekor Kirdik, Bitmedi Ana Hedef Sampiyonluk'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasimpasa karsisinda önemli bir 3 puan aldiklarini söyleyerek, "Rekor kirdik, is bitmedi. Asil bundan sonrasi bizim için ana hedef sampiyonluk" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Kasimpasa’yi 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bizim için uzun bir ara sonrasi bu maç zor oldu. Fiziksel olarak, oyun hizi olarak zorlandigimiz degerler oldu. Rakibimiz 11 kisi ile beklemesi oyun hizimizi yavasligimizdan dolayi pozisyon üretmede zorlandik. Ikinci yarida Zaniolo’yi kenara aldik. Bu hamle devaminda sonuç verdi. 1-0 öne geçtik. Golden sonra oyun degismedi. Bunun devaminda da aslinda ikinci gol sansini çok net bir sekilde yakalamasak da gittigimiz pozisyonlar oldu. Bugün belki oyunun içerisinde ofansif olarak üretkenligimiz daha önceki maçlara göre düsük oldugunu söyleyebilirim. Sonuç olarak bizim için önemli bir 3 puan. Rakibimize maç boyunca pozisyon vermedik. Bu da defansif açindan arti olan kisim" seklinde konustu.



"Bizde olumlu bir görüntü birakti"

Yeni transfer Kanadali futbolcu Sam Adekugbe’nin performansinin sorulmasi üzerine Buruk, "Sam, defansif olarak görevini yapti. Ilk maçiydi. Takimla ilk maçina göre, bizde olumlu bir görüntü birakti. Kazimcan da, Dubois da oynasa onlar da orada performans olarak birbirine yakin oyuncular. Oynadiklari zaman bize iyi performans sergilediler" diye cevap verdi.

"Bu saatten sonra bir sey degismesi zor"

Süper Lig’de play-off istenilmesinin sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Jorge Jesus’un agizinda duymadim. Onunla ilgili yazildi. Besiktas Kulübü’nün böyle bir görüsü oldu. Bunu degerlendirecek olan Türkiye Futbol Federasyonu. Bu saatten sonra bir sey degismesi zor. Belki önümüzdeki sene lig sistemi için play-offu Türkiye Futbol Federasyonu düsünebilir. Önümüzdeki sene bu belki düsünülebilir" dedi.

Sakatligi bulunan Belçikali futbolcu Dries’in durumu hakkinda bilgi veren Okan Buruk, "Bireysel antrenmanlari devam ediyor. Bu hafta da bakacagiz. Gidisatina göre karar verecegiz. Saha çalismalarini yapiyor. Iç yan baglarinda zorlanma oldugu için simdi önemli olan topa vuruslari. Bu hafta net bir sekilde görürüz. Olmazsa da milli takim arasindan sonra tekrar Mertens takimla birlikte sahada olacaktir diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Rekor kirdik, bitmedi ana hedef sampiyonluk"

Süper Lig’de galibiyet serisinin baski olusturup, olusturmamasinin sorulmasina Buruk, "Genel serimizi genel olarak baktigimizda arada zorlandigimiz maçlar oldu. Mesela Dünya Kupasi arasi sonra ilk maçlarimizda zorlandik. Bugünkü maç aslinda diger maçlara göre zorlandik olarak görmüyorum. Golü attik sonra bizim için daha rahat maç geçti. Rekoru kiracagiz diye bir düsüncemiz yok. Bu 14. maç oldu. Arada Gaziantep maçi oldu. Onlar beraber 14 maç oldu. Geri kalan 11 maç da bizim çok önemli. Her maça kazanmak için çikacagiz. Her maçin ayri ayri hikayesi olacak. Rekor kirdik, is bitmedi. Asil bundan sonrasi bizim için ana hedef sampiyonluk. Sampiyonluga ulasana kadar kazanmak zorundayiz" açiklamasinda bulundu.

"Ben gerekli dersleri aldim"

Süper Lig’de sampiyon olan 3 teknik direktörle bir sonraki sene yollarin ayrildiginin sorulmasi üzerine ise Okan Buruk, "Ilk hedefimiz sampiyonluk. Bunun mutlulugunu yasamak istiyoruz. Son 3 seneye baktigimizda, 3 sampiyon hoca bir sonraki sene ayrildi. Ben gerekli dersleri aldim. Sampiyon olursak ne yapip, ne yapmayacagimi daha iyi biliyorum" diye cevap verdi.

"Icardi’nin Galatasaray’da devam etmesini çok isteriz"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin Galatasaray taraftari için çok önem tasidigini söyleyen sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Her türlü onun Galatasaray’da devam etmesini çok isteriz. O da kendini buraya ait hissediyor. Burada çok mutlu. Mutlu oldugunu net bir sekilde görüyoruz. Insallah bizle beraber devam eder, Galatasaray sampiyon olur, bu sampiyonlukta önemli rol oynar. Önümüzdeki sene Galatasaray’da devam eder diye umuyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

"O bölgeye yapilacak her türlü organizasyonun içerisinde variz"

’Sezonun son maçinda deplasmanda Hatayspor maçinin oynanmayacagindan dolayi oradaki insanlara moral vermek amaciyla takimi oraya götürmeyi, hazirlik maçi yapmaya düsünür müsünüz?’ sorusuna, "Son hafta sart olusursa neden olmasin. Net bir sekilde konusmak zor. Destek için Galatasaray olarak her seye haziriz. Bu süreç içerisinde elimizden geleni yapmaya çalistik. Bölgeye çok uzun vadeli hepimizin yapacagi çok sey var. Çok büyük bir trajedi. Bu trajediyi unutmamiz gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de destegimizin devam etmemiz gerekiyor. O bölgeye yapilacak her türlü organizasyonun içerisinde variz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA