Fernando Muslera Açiklamasi 'Ayni Yolda Devam Etmemiz Gerekiyor'

Kasimpasa galibiyetini degerlendiren Galatasaray’in basarili file bekçisi Fernando Muslera, “Bugün zorlandik fakat kazanmaya devam etmeyi basardik. Önemli olan da bu ayni yolda devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Galatasaray, sahasinda Kasimpasa’yi 1-0 maglup etti. Mücadeleden sonra sari-kirmizililarin tecrübeli kalecisi Muslera, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Sözlerine deprem felaketinden bahsederek baslayan Uruguayli eldiven, “Her seyden önce çok büyük bir deprem atlattik. Hayatini kaybedenlerin ailelerine bassagligi diliyorum. Birçok arkadasimizi, tanidigimizi kaybettik. Üzgün oldugumuzu da ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.

Muslera, depremler nedeniyle lige verilen aranin ardindan bugün zorlandiklari ancak kazanmayi basardiklarini dile getirerek, “Durup lige devam etmek tabii ki kolay degil. Bugün zorlandik fakat kazanmaya devam etmeyi basardik. Önemli olan da bu ayni yolda devam etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Kendimi iyi hissettigim zaman geri dönmeyi basardim”

Sakatlik sürecini de anlatan basarili futbolcu, “Bu arada saglik ekibiyle çalismamiz çok yardimci oldu. Fizyoterapistlerle, doktorlarla, kaleci hocamizla birlikte çalistigimiz için bu maça gelebildim, iyilesebildim. Doktorlar 4-5 hafta demisti. Ben de 4. haftada geri dönebildim. Çok fazla konusmadim hocamizla o konuda. Kendimi iyi hissettigim zaman geri dönmeyi basardim” diye konustu.

Sari-kirmizili formayi en çok giyen oyuncular arasinda yer aldiginin hatirlatilmasi üzerine Muslera, “Birinci olmak zor, 10 yil daha oynamam gerekir bunun için. 2011’den beri buradayim, ailemi burada kurdum, birçok arkadasim oldu ve dogru karar oldugunu düsünüyorum buraya gelmemin, onca yillar önce” dedi.



“Sampiyonluga daha çok oldugunu düsünüyorum”

Sakatlik sonrasi sahaya dönüste tedirginlik yasayip yasamadigi ve sampiyonluk sanslarinin sorulmasina Fernando Muslera, su cevabi verdi:

“Belli bir kaygim vardi. Sonuçta ayaktan bir sakatlikti. Oyun oynarken, hareket ederken sürekli kullaniyorum. Doktorumla konustum, oynayabilecegimi düsündük. Sampiyonluga ise daha çok oldugunu düsünüyorum. Önümüzde birçok maç var.”

“Türkiye’nin parçasi olmaya devam edecegim”

Futbolcu olarak sözlesmesi bitse de her zaman Galatasaray’in bir parçasi olacagini vurgulayan 36 yasindaki futbolcu, “2024’e kadar kontratim var fakat Galatasaray benim için böyle bir sey degil. Tabii ki de vücudum el verdigi sürece ben oynamaya devam edecegim. Fakat oyuncu olarak olmasa da her zaman Galatasaray’in bir parçasi olmaya devam edecegim. Türkiye’nin de parçasi olmaya devam edecegim” açiklamalarinda bulundu.

Kaynak: İHA