Basaksehir Ile Besiktas 33. Randevuda

Medipol Basaksehir ile Besiktas, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda yarin oynayacaklari maçla birlikte 33. kez karsilasacak.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasinda Basaksehir, yarin saat 19.00’da Fatih Terim Stadyumu’nda Besiktas ile karsilasacak. Turuncu-lacivertliler 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 maglubiyetle 40 puanla 5. sirada yer alirken; siyah-beyazlilar ise 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 maglubiyet sonucunda topladigi 43 puanla 3. sirada bulunuyor.

33. randevu

Medipol Bsaksehir, Besiktas ile bugüne kadar 32 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda turuncu-lacivertliler 10 defa sahadan galip ayrilirken, 8 kez de siyah-beyazlilar rakibini maglup etti. 14 maçta ise kazanan çikmadi. Basaksehir’in attigi 39 gole, Besiktas 36 golle karsilik verdi.

Iki takim son olarak 12 Eylül 2022 tarihinde sezonun 6. haftasinda Dolmabahçe’de karsilasirken, mücadeleden Basaksehir 1-0’lik skorla galip ayrilan taraf oldu.

Iç sahada Kartal’a karsi üstün

Basaksehir, Süper Lig’de iç sahada Besiktas’a karsi 15 karsilasmaya çikti. Turuncu-lacivertli ekip, bu maçlarda 8 kez kazanirken, 2 mücadeleden ise siyah-beyazli takim sahadan galip ayrildi, oynanan 5 müsabakada ise esitlik bozulmadi. Boz Baykuslar, iç sahadaki maçlarda 24 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.

En az gol yiyen ikinci takim

Basaksehir, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon oynadigi 22 karsilasmada 22 gol yedi. Turuncu-lacivertliler, bu alanda kalesinde 17 gol gören Galatasaray’in ardindan ikinci sirada bulunuyor. Boz Baykuslar, ayrica bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte ligde 9 maçta kalesini gole kapatarak, bu alanda liderligi paylasiyor. Besiktas ise 7 müsabakayi gol yemeden tamamladi.

2 futbolcu eksik

Basaksehir’de Mesut Özil ve Eden Karzev’in sakatliklari bulunurken, durumlari maç saati netlik kazanacak. Karzev, Basaksehir’in UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçinda Belçika temsilcisi Gent’e karsi oynanan mücadelede ilk dakikalarda sakatlanip oyundan çikmak zorunda kalmisti. Besiktas’ta ise sari kart cezasi nedeniyle Welinton kadroda olamayacak.

Basaksehir’de 3 futbolcu sinirda

Basaksehir’de 3 futbolcu sari kart sinirinda yer aliyor. Stefano Okaka, Danijel Aleksic ve deprem felaketi sonrasinda ligden çekilen Gaziantep FK’dan takima katilan Joao Figueredo ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular, Besiktas karsisinda sari kart görmeleri durumunda 26. haftada deplasmanda Fatih Karagümrük ile oynanacak maçta cezali duruma düsecek.

Mete Kalkavan düdük çalacak

Basaksehir - Besiktas mücadelesini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’in yardimciliklarini Volkan Ahmet Narinç ve Deniz Caner Özaral yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Bahattin Simsek olacak.

Kaynak: İHA