Okechukwu Azubuike Açiklamasi 'Rize Benim Evim'

Çaykur Rizespor’un Nijeryali futbolcusu Okechukwu Azubuike, Rizespor’u evim olarak gördügünü belirterek, "Geldigimden beri kendimi çok iyi hissediyorum. Bu takimin yerinin Süper Lig oldugunu düsünüyorum. Zaten öyle düsündügüm buraya geldim" dedi.

Çaykur Rizespor, Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasinda 4 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynayacagi Samsunspor maçinin hazirliklarini Mehmet Cengiz Tesisleri’nde, Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde gerçeklestiriyor. 2019 yilinin ocak ayinda Pyramids FC’den Rizespor kadrosuna katilan ve 2019’un haziran ayinda tekrardan takimini dönen Nijeryali futbolcu Okechukwu Azubuike, Spor Toto 1. Lig 2022-2023 sezonunda yesil-mavili ekibe katildi.

Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, Samsunspor maçini beraberlikle degil galibiyetle döneceklerini söyleyen Azubuike, "Gerçekten çok zorlu bir maça gidiyoruz. Samsunspor su an da lider. Ne yazik ki deprem faciasini yasadik. Çok büyük acilar çekildi. Gerçekten çok üzüldüm. Depremden dolayi lig durdurulustu, iki hafta boyunca çalistik. Iki tane de hazirlik maçi yaptik. Ben hazir oldugumuzu düsünüyorum. Çünkü biz Samsunspor maçinda beraberlige gitmeyecegiz. Galip gelmeye gidecegiz. Orada yapacagimiz sey galibiyet için oynamak. Tüm hazirliklarimizi da en dogru sekilde yaptigimizi düsünüyorum. Tabi ki hepimiz çok üzüldük. Özellikle hem Malatya’da hem de Gaziantep’den biz transfer olan arkadaslar da var. Onlarla da konustuk. Bu çok üzücü bir konu aslinda çok üzerine konusmak istemiyorum. Bizim bir futbolcu olarak yapmamiz gereken bunu bir an önce atlatip önümüze bakmak. Hayatimiza devam etmek zorundayiz. Süre olarak zaman geçtikçe, tabi bu aci hiçbir zaman bitti denilmeyecek ama biz bunu yavas yavas atlatacagiz" ifadelerini kullandi.

"Burayi evim olarak görüyorum"

Rize’yi evi olarak gördügünü belirten Nijeryali futbolcu Azubuike, "Burayi evim olarak görüyorum. Bunu net sekilde diyebilirim, gerçekten Rize benim evim. Geldigimden beri kendimi çok iyi hissediyorum. 4 tane maç yaptim ve taraftarlarda bulustugumuz maçta bana gerçekten çok güzel bir tezahüratta bulundular. Çok mutlu oldum. Bu takimin yerinin Süper Lig oldugunu düsünüyorum. Zaten öyle düsündügüm için buraya geldim. Bu hedefe yardimci olmak için. Umarim bunu basaririz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA