Sivasli 'Minik Herkül' Gözünü Dünya Rekoruna Dikti

Sivas’ta yasayan 1 metre 25 santim boyundaki bedensel engelli milli halterci gözünü dünya rekoruna dikti.

Sivasli ‘Minik Herkül’ lakabiyla taninan Abdullah Kayapinar, 2024’te Paris’te yapilacak Paralimpik Oyunlari’na hazirlaniyor. 2020’de Kolombiya’nin baskenti Bogota’da düzenlenen dünya sampiyonasinda altin madalya kazanan 30 yasindaki Kayapinar’in toplamda 24 altin 4 gümüs madalyasi bulunuyor. Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda ki halter salonunda, Görme ve Bedensel Engelliler Milli Takim Antrenörü Mehmet Semih Ceylan yönetiminde antrenmanlarini sürdüren Kayapinar, 185 kilo kaldirarak dünya rekoru kirmayi hedefliyor.

“Sivasli Taha Akgül’ün basarilarini hedef aliyorum”

Abdullah Kayapinar, kendisi gibi Sivasli olan ve güres dalinda olimpiyat sampiyonlugu bulunan Taha Akgül’ün basarilarini kendine örnek aldigini belirterek, “Suanda Ankara Büyüksehir Belediyesi ASKI Spor Kulübündeyim. Kulübüm bana her türlü destegi veriyor. Taha Akgül ile ayni kulüpteyiz. Taha ülkemizin ve Sivas’imizin gururu. Aldigi sampiyonluklarla kendini lider yapti ve bütün dünyaya tanitti. Olimpiyatlarda onun basarilarini kendime hedef alip izinden gitmek istiyorum. Önümüzde olimpiyat kotasi için Gürcistan turnuvasi var. Daha sonra dünya sampiyonasi var. 2024 Paris olimpiyatlari var. Orada kendimi sampiyon yapmak istiyorum” seklinde konustu.



“Hedefim 185 kilo kaldirarak rekor kirmak”

Kayapinar, 185 kilo kaldirarak rekor kirmak istedigini söyleyerek, “Günde 1-2 saat ara vermeden çalisiyorum. Ne kadar çok antrenman yaparsak tekniklerimiz gelisiyor. Kendimi olimpiyatlara hedefledigim için daha çok çalismam lazim. Hedefim 185 kilo kaldirarak rekor kirmak. Kendimi tamamen bu rekora hedefledim. Vietnamli bir sporcu 183.5 kaldirarak rekor kirmisti. Bende 185 kilo kaldirarak onun rekorunu elinden alarak ülkemize bu gururu yasatmak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA