MSK Mersin Büyüksehir Belediyesi, Fenerbahçe Koleji'ni 82-77 Yendi

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde mücadele eden MSK İçel Büyüksehir Belediyesi, konuk ettigi Fenerbahçe Koleji’ni 82-77 yenerek, liderligini sürdürdü.

Edip Buran Spor Salonunda oynanan karsilasmaya Jones, Carberry, Kerem, Oguzhan ve Alp beslisiyle çikan MSK ekibi ilk periyotta oyun üstünlügünü rakibine kabul ettirmeye çalisti. Karsilikli basketlerle geçen ilk periyodun sonlarina dogru inisiyatifi eline alan Carettalar rakibine 23-15’lik bir üstünlük sagladi. Ikinci periyotta oyunun temposuna ayak uyduramayan ve savunmada hatalar yapan MSK ekibi, rakibinin hücumlarina karsilik veremedi. Bu çeyrekte oyun insiyatifini eline alan Fenerbahçe soyunma odasina 42-44 önde girdi. Üçüncü periyotta da benzer bir oyun sergileyen Carettalar, Carberry’in çabasiyla oyunu dengede tutmayi basardi ve son çeyrege 60-62’lik skorla girdi. Son çeyrekte taraftarinin da gücünü arkasina alan Carettalar, yine Amerikali oyuncusu Tobin Carberry’nin sahneye çikmasiyla birlikte oyun inisiyatifini yeniden ele geçirdi ve maçi 82-77’lik skorla kazanmasini bildi.

Zorlu karsilasmada Tobin Carberry 37 sayiya ulasarak, kariyer rekoruna yaklasan bir performans sergiledi. Bu sonuçla MSK İçel Büyüksehir Belediyesi zirvedeki yerini korumus oldu.

Kaynak: İHA