Fenerbahçe Ile Konyaspor 44. Randevuda

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasinda yarin sahasinda oynayacagi Konyaspor ile ligde 44. kez karsilasacak.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasinda yarin saat 20.00’de evinde Konyaspor ile mücadele edecek. Ligde geride kalan haftalarda sari-lacivertliler 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 maglubiyet ile topladigi 45 puanla lider Galatasaray’in ardindan zirve takibini sürdürüyor. Yesil-beyazlilar ise 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 maglubiyet sonucunda topladigi 27 puanla 8. sirada yer aliyor.

44. randevu

Fenerbahçe ile Konyaspor, Süper Lig tarihinde daha önce 43 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-lacivertliler 32 galibiyet alirken, 8 müsabakada da Konya temsilcisi 3 puani hanesine yazdiran taraf oldu. 3 karsilasma ise beraberlikle sonuçlandi.

Sezonun ilk yarisinda Konya’da oynanan mücadeleyi Konyaspor, 1-0’lik skorla kazanmisti.

Kadiköy’de 2 kez kaybetti

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de bu sezon evinde 11 maça çikti. Sari-lacivertliler, iç sahada oynadigi 11 müsabakada 8 kez kazanirken, sadece 2 kez de 3 puan alamadi. Kanarya, Kadiköy’deki 1 karsilasmadan da beraberlikle ayrildi. Fenerbahçe son olarak sahasinda Kasimpasa ile mücadele etti ve 5-1’lik skorla galip ayrildi.

Michy Batshuayi cezali

Fenerbahçe’de sakatligi bulunan ve tedavisi devam eden Brezilyali futbolcu Joao Pedro, Konyaspor karsisinda forma giyemeyecek. Pedro’nun yani sira Adana Demirspor maçinda sari kart görerek cezali duruma düsen Michy Batshuayi de Konyaspor maçinda görev alamayacak.

7 futbolcu sinirinda

Sari-lacivertlilerde sari kart ceza sinirindaki futbolcularin fazlaligi dikkat çekiyor. Ferdi Kadioglu, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandas, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Emre Mor ve Miha Zajc sari kart ceza sinirinda bulunan isimler. Söz konusu futbolcular, Konyaspor karsilasmasinda sari kart görmeleri durumunda gelecek hafta oynanacak deplasmanda Kayserispor maçinda cezali duruma düsecek.

Düdük Atilla Karaoglan’da

Fenerbahçe ile Konyaspor arasindaki karsilasmayi hakem Atilla Karaoglan yönetecek. 7 haftalik aranin ardindan sahalara dönen Karaoglan’in yardimciliklarini Ali Saygin Ögel ve Serkan Çimen yapacak. Müsabakanin dördüncü hakemi de Mustafa Kürsad Filiz olacak.

Kaynak: İHA